DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 15. decembra 2014

DOG ATTACK „Dog Attack“ CDr 2013 (samovydanie)

Pestrosť maďarskej scény dokazuje aj kapelka Dog Attack, ktorú som v tomto roku mal možnosť vidieť naživo hneď viackrát. A hneď na prvom koncerte som si kúpil túto nahrávku.
Desiatka songov kombinujúcich dravý strednotempý punkrock s rockandrollom a drsným vokálom sa dobre počúva najmä za volantom. Všetky songy odsýpajú viacmenej v zrýchlenom strednom tempe bez výraznejších rytmických zmien (hoci sa nejaké vyskytnú, napr. break pred sólom v „Revenge of the damned“, či stopka v „Frustrated“, kde zlostne vrní len basa), ktoré doprevádzajú burácajúce gitary a spomínaný drsný rev hojne dopĺňaný v refrénoch zborovými výkrikmi. Gitary dávajú jeden skvelý riff za druhým, občas spod pustených gitár vyčnieva dunivá basová linka, alebo kvílivé jednoduche gitarové sólo („Problem kid“, „Revenge of the damned“, „World of greed“), či len nejaká náznakovo melodická vyhrávka (vydarená je najmä v songu „Nothing more to say“). Vzhľadom k tomu, že všetky songy sa nesú plusmínus v jednom tempe, mohlo by sa stať, že časom začne znieť monotónne, no vzhľadom k tomu, že to celé trvá len 18 minút, nič také nehrozí, no obávam sa, že s dlhším materiálom by som musel zápasiť už asi aj ja, bo už tu sa mi tak jeden song občas zdá nad únosnú mieru. Textovo chlopi rozoberajú „street“ tématiku – zlo, hnev, frustrácia, rebélia, neprispôsobivosť – v skratke: Fuck it all!!!
Kto má chuť za volantom len tak poklepávať do rytmu, isto by nemal váhať ani chvíľu a kdesi túto nahrávku vykutrať, no pre divočákov, čo radi svižnejšie a drsnejšie kusy to asi nebude, ale náladu na cestách dokáže urobiť parádnu.

-Majto C.-



Žiadne komentáre: