DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 7. decembra 2014

SLANDER „The Rush“ 7“EP 2014 (Trivel Records/Tuna Records/Grains Of Sand Records)

Slander sú mladá kapela z Benátok, s ktorou sme mali česť deliť sa o aparát a pódium v TN a toto je ich druhý sedempalec, ktorého náklad borci stihli na ich krátkom turné so spriaznenými krajanmi Il Ghiaccio rozdeliť medzi pospolitý ľud, no už sa do obehu dostal aj druhý náklad v žltej farbe vinylu (pôvodná je zelená). Ich koncert mi nakopal riť vo veľkom štýle, tak som sa tešil aj na túto nahrávku a otvorene priznávam, že vôbec nie je zlá.
Po krátkom úvode „SLNDR“, ktorý mi trošku pripomína začiatok albumu „4 of a kind“ od D.R.I., sa banda rozbehne do obrátok v nasledujúcej „Scars and ashes“ – thrashové sekačky, svižné hardcorové tempo striedané s pomlaším, skôr stredným, do toho naliehavý hlavný spev miestami dopĺňaný hrubým revom. Parádny mix moderného hardcoru so štipkou starej školy. „Empty pod“ je stará škola so všetkým, čo k tomu patrí – rýchla sypanica, kde do ostrých gitár spevák sype slová jak strely z guľometu. V strede nastane mosh-zvoľnená pasáž, ktorá znie maximálne nadupano, do toho hysterický vreskot, no vzápätí zas len sypanica. Úvod druhej strany obstarávajúca „Sleep slope“ je pekne drsná strednotempová záležitosť s brutálnymi sekanými gitarami a parádne ostrými spevmi, kde sa striedajú hlasy viacerých vokalistov – táto vec ma aj vďaka nenápadnej gitarovej vyhrávke pri konci vždy pekne chytá za srdcový sval. Posledná, titulná vec sa tiež nesie v podobnom tempe, no miestami sa pekne rozbehne a nejkompromisne likviduje. Opäť okrem striedania tempa, je song spestrený aj viacerými hlasmi a parádnymi thrashovými gitarami. Jediné, čo mi nejak nesedí, je divný koniec tohto songu, akoby bol ustrihnutý. Inak je to skvelý materiál hodný viacerých vypočutí po sebe. Koho zaujíma mierne thrashom napáchnutý hardcore mix starej a novej školy, isto by nemal váhať a siahnuť po tomto titule.

-Majto C.-





Žiadne komentáre: