DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 14. septembra 2015

BRAINSTORM "Only The Dead See The End Of War" 12"LP 2015 (F.O.A.D. records)

Viditeľne sa FOAD records zamerali na vydávanie klenotov HC scény. Táto pre mňa úplne neznáma kapela z Belehradu sa dočkala redícii svôjho debutového dema z roku 1989.  Človek by čakal nejakú nekvalitku, ale opak je pravdou. Úplne , až napriemerný zvuk na tie roky. Hudba? Brainstorm boli silne ovlyvnený takzvaným Britcore a mne dosť pripomínajú Unseen Terror. Takže hudobne je to taký mix HC, punk, metalový feeling, občas grindcore prvky. Presne všetko znie a hrá tak, ako keby som začiatkom 90 tych rokov počúval nejakú kazetu. Takže úplne paráda a totálny prenos do tej doby. LP je jednostranné a obsahuje 7 skladieb zo spomínaného dema. Samotnú kapitolu by som mohol venovať spracovaniu celého LP, ktorá keď použijem jemné slová, je jednoducho nádherná! Klobúk dole, ešte aj pred potisknutým vinylom. Parádna práca, an ktorú sme už zvyknutý od tohoto labelu a laťku nedali dole ani teraz. Kapela už možno nie je medzi živými, lebo ich posledný zárez bol vykonaný v roku 1995 a album mal celkom poetický názov "Miloševič Is dead" -) . Tak aspoň spomínajme!
Dobrá muzika na pekne spracovanom vinyle. Až miluješ staré nechuťárny typu Unseen Terror, Heresy atď... neváhaj, vyskúšaj!
-Lepra-

FOAD rec.

Žiadne komentáre: