DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 15. septembra 2015

CRIPPLED FOX „More Fun!! More Thrash!!“ LP 2014 (kooperácia)

Vyzerá to tak, že toto je definitívne predposledný „dlhohrajúci“ album maďarských sympaťákov, čo síce v dobe jeho vydania nebolo isté, no kým som sa dokopal k spísaniu týchto riadkov, veci sa zmenili a ja čakám na posledný zápis CF. Kým ho dostanem do rúk, venujem zopár slov tomuto kúsku.
Ako na predošlom titule (bavíme sa o 12-palcoch, bo pri množstve sedmičiek, ktoré chlapci stíhajú chrliť, to inak asi ani nejde), aj tu CF hneď od prvých sekúnd rozkopú papule každému, kto by chcel o ich tvorbe pochybovať. Nekompromisný thrashing ostrej gitary v kombinácii s rozbehnutou rytmikou a uštekaným spevom Speedy Gonzalesa, to je „Real skatecore music is crossover thrash“. Po nej príde zopár polminútových štekov hraničiacich až s grindcorom konca 80s. „Praise on a tombstone“ a „Bully, fuck you!“ odkazujú na učiteľov Cryptic Slaughter a D.R.I., rovnako ako „Shredders of thrash“, či prvú stranu uzatvárajúca titulná vec, ktorá mierne páchne riffmi S.O.D. a Speedy kvičí jak Araya na starých Slayerovkách. Podobne aj B-čko otvára blbinka v duchu Milanových vecí „Bende Milano“ (nespomeniem si, či to bola „Don´t feed the bears“ či „Bubble butt“ – ale je to aj tak jedno). „Question everything“ je polminutová thrashcorová zbesilosť, rovnako ako „Unheard screams“ – debut Nuclear Assault neučaril len mne. „You hate, I hate, who´s gonna win?“ je Suicidal Tendencies vzor 83. Posledný song „war“ štartuje pomalším thrash riffom, no kapela sa rýchlo dostane do obrátok a nekompromisne vyhladzuje až do konca. Potom otočka späť na Á-čko a trepať gebuľou do vysypania všetkých lupín.
Opäť raz skvelá porcia muziky inšpirovaná a namiešaná z najkvalitnejších, starých thrashcore-crossoverových ingrediencií, hraná s nadšením a nespútanou vášňou. 20 songov za 15 minút – už to o niečom svedčí. Kto náhodou ešte nevlastní, nech rýchlo túto chybu napraví – neskôr sa k tomuto titulu asi nedostane (tiež ľutujem prehliadanie niktorých starších). Ja už čakám len na ten Finálný thrashing...

-Majto C.-




Žiadne komentáre: