DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 23. septembra 2015

JACK / BOMBATOLCSÉR split 7“EP 2014 (kooperácia)

Nebolo to tak dávno, čo som sa rozplýval nad sedempalcom Éberkóma maďarských grinderov Jack a mám tu ďalší ich materiál. Tento začína chytľavou strednotempovou pasážou, po čom sa rozbehne kolovrátok rýchlych a rýchlejších častí, spestrený dvojkopákovou pasážou. Skrátka hneď úvodná „Szabadrablás“ je pekný výplach, hoci v úvode sa to nezdá, no počas tej minúty sa to tempovo pekne prestrieda. Nezaostáva za ňou ani nasledujúca klepanica „Burjánzás“, ktorá je ku koncu spomalená a do sekaných gitár hučia len rýchle dvojkopáky. Tretia „Ezt. Veri belénk a média“ je akousi prerábkou staršieho songu, no vzhľadom k tomu, že okrem spomenutej sedmičky som od nich nič nepočul, tak nedokážem posúdiť, nakoľko je odlišná od pôvodnej verzie, no na počutie je hudobne viac ovplyvnená death metalom. Samotný záver strany Jack obstaráva cover „W.H.D.F.“ od kolegov z Brna. Tiež nedokážem posúdiť, vzhľadom k neznalosti tvorby Bombatolcsér, no song znie ako veci Jack a ničím sa extra neodlišuje. Skrátka, 4 grindové songy vysokej kvality, hoci sa mi zdá zvuk trošku zahuhlanejší oproti predošlej nahrávke, no stále má dostatočné gule.
S brnenskými Bombatolcsér je toto môj prvý kontakt, priznávam, že som príjemne prekvapený. Úvod „Sonnet for a whore“ veľa nenapovie, hoci riff je zaujímavý, no po chvíli sa strhne riadny náklep, do čoho revú dva hlasy - jeden škrekotavý a druhý hlboký, hrdelný ryk. Zmes fastcoru z grindom jak sviňa. Druhý song „Yourselves“ je čistá grindová besnota, čo vás potrhá svojou zúrivosťou a nepomôže ani spomalenie v strede. „Dollar slave“ začne podobne ako prvý song pomalším tempom a podobne sa aj rozbehne. Stranu uzatvára cover od kolegov Jack, ktorý tiež znie ako pôvodný song brňákov a tiež ho u pôvodnej bandy nedokážem zaradiť ku konkrétnemu titulu. Prvý kontakt s touto bandou skrátka dopadol nad očakávania.
Toto splitko je presne tým, čo na takýchto vydaniach mám rád. Ponúka materiály dvoch skvelých kapiel, ktoré vás nútia hľadať si od nich ďalšie veci, bo vás dokážu ideálne navnadiť. No a neskúste to...

-Majto C.-


Žiadne komentáre: