DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 10. januára 2016

NOISEAR / DEAD CHURCH split 7“EP 2014 (Jerkoff Records, Ratgirl Records)

Ďalšie z grindových splitiek, čo rád s obľubou kupujem, bo na tomto formáte ma grindcore ohromne baví a musí to byť fakt hnoj, keď ma kapela nezaujme. To ale nie je prípad tohto splitka. Nejakú tú sedmičku od Noisear už doma mám, no tu ponúkajú živé songy z turné s Capitalist Casualties a tomu zodpovedá aj zvuková kvalita nahrávky. Gitary sú utopené pod zverskými rykmi a škrekotmi a parádnymi klepačkami bicích. Je počuť len hrubý rev, z ktorého občas vylovíte nejaký riff. Takéto čosi je lepšie stokrát priamo zažiť ako doma počúvať, bo až tak ortodoxný fanda tejto bandy nie som, hoci štúdiovky sú iná kategória. Ich nápaditý, technickejší grindcore je viac ako len výživný.
To Dead Church po dlhom intre rozpútajú pravé old school-grindové peklo, čo vás v nasledujúcich songoch dostatočne zvalcuje, nadrobno naseká, šmirgľom vám zoderie kožu z tváre a zasype soľou, aby ste jačali a vrieskali spolu s nimi. Drsný prejav, oproti kolegom z druhej strany podstatne priamočarejší, živelnosť a neurvalosť. Parádna vec, ktorá každého grindera musí pohladiť na duši. Neviem, či by som dal nejaký album tejto bandy celý, no 15-20 minutový materiál s prehľadom, to je dostatočný čas, aby kapela nezačala znieť monotónne.

-Majto C.-


Žiadne komentáre: