DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

štvrtok 21. januára 2016

HOBOS „Hobos“ 12“EP 2014 (Assurd Records)

Talianska kapela Hobos (na ktorú mi bolo len povedané, že je to dobré, tak som zobral) je ďalší z mojich slepých výstrelov. A omyl. Nie je to dobré. Je to výborné. Hneď od prvých tónov ma pohltí záhrobný chrapot švédskych hrobiek a „Intro“ je len chutným preddavkom pred tým, čo ponúka hneď nasledujúca „Comincio a capire“. Že bájny Entombed na chlapcoch zanechal dojem, bolo počuteľné okamžite, ale takto hlboko, to už je čosi. Navyše sa tým ani netaja. Svižný crust s obrovským odérom švédskeho death metalu (ktorý je asi aj dominanztnejší), to je pre mňa viac ako len chutné sústo. To je kurvadobré žrádlo. Spevákov neurvalý prejav to posúva kdesi k Vomitory a Coercion, čo sú bandy síce mladšie, no tiež ich neodmietam. Najmä v rýchlejších songoch mi ich pripomínajú (či už „A un passo dalla fine“, abo v rýchlej, klepačkami spestrenej „L´inferno non basta“, či beštiálne znejúcej „Monti Python“). Na druhej strane, pomalšie songy ako napr. „Milano odio...“ (tento síce pri konci zrýchli), či úvod a spomalená stredná časť spomenutej „A un passo...“ zas evokujú Grave, no hnilobnými riffmi aj „Left hand path“ Entombed. Strednotempovka „Divisa celta“ to už je totálne ozdoba jak z „Clandestine“ – parádne zrnité gitary a pulzujúca basa. Pekne vyznie, aj keď pod sólom len tepú bicie s basou bez dohratej doprovodnej gitary, jak to za oných čias robievali Pantera. Záverečná „Non serve a niente“ je už len skvelou čerešničkou na koniec. Postupne sa prestriedajú tempá, pritom song nestráca švih. Absolútne skvelý koniec nahrávky.
Takúto muziku ja skrátka môžem. Navyše aj po grafickej stránke pekne urobené vydanie na jednostrannom 12-palci. Obal a booklet plný pre tento žáner typických zombíkov v šiltovkách, na zadnej strane platne Frankie... Jednoducho skvelý titul.

-Majto C.-



Žiadne komentáre: