DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 18. júna 2014

IDIOT TALK „Idiot Talk“ LP 2013 (Build Me A Bomb Records)

Ako som už zmienil v recenzii na singel tejto francúzskej punkovice, k tomuto albumu som sa dostal v jeden pekný letný večer v Trenčíne a stal som sa veľkým fandom tejto partičky, hoci som si spočiatku na ich surový zvuk musel chvíľu zvykať. Čo sa zvuku týka, tak na albume je oproti singlu mierne „čistejší“, neznie tak živelne, akoby naživo nahrávaný, pritom si stále uchováva svoju špinavú punkovosť, len je lepšie počuť nástroje (najmä rytmická sekcia trošku vystúpila spod rinčiacich gitár), čo mu len pridáva na atraktivite.
Tak sa spokojne nechávam unášať punkovým príbojom „Honestly“, čo je svižná skorominútová otváračka. A kapela nezostáva s divokosťou pozadu ani v ďalších songoch („Girls hate me“, „Prime time“, „Nobody´s friend“), pričom neobchádza ani chytľavosť („Don´t try“ napriek skoro dvom minútam má hitový potenciál, rovnako ako „So dead“, či „Tonight“), či stredné tempá (Paranoid od Black Sabbath svojím riffom pripomínajúci „The virus“). Na záver ešte banda prihodila cover „Fascist cops“ od The Kids a je vymaľované. Skutočne ťažko sa tento album opisuje, hoci vôbec nie je komplikovaný, ani nemá extra hudobné nápady, no napriek tomu je podmanivý svojou úprimnosťou a neučesanosťou, takže sa dajú odpustiť všetky nedokonalosti či nedostatky, ktoré by sa na ňom v porovnaní s inými titulmi dali nájsť. Je skrátka skvelý taký aký je a žiadne slová nedokážu presne vystihnúť tú rtadosť, čo pociťujem pri každom posluchu. Rád by som túto bandu pozrel niekedy aj naživo, tak dúfam, že sa mi to pošťastí...
-Majto C.-



Žiadne komentáre: