DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

štvrtok 29. augusta 2024

CHADHEL / JACK split 12"LP 2024 (Kooperácia)

 

Zaujímavé splitko. Vynorilo sa z ničoho nič a je zaujímavé sledovať,ako sa stráca záujem o sedempalce a kapely vo veľkom dávajú prednosť 12 palcovým nahrávkám.

CHADHEL je Kanadská grindcore kapela, ktorá ako správna Kanadská kapela si potrpí na technické riffy a tak ich muzika občas skĺzne až do mathcoru. Používajú občas až netypické postupy a tým svoju muziku naozaj spestria až tak, že keď sa lepšie započúvate, tak tam nájdete naozaj všetko od death metalu cez thrash, grindcore, fast core a to všetko vyšperkované technickým riffom, ktorý strieda jeden za  druhým. Naozaj pestrá muzika až sa človeku nechce veriť, že to niekto dokáže do tých krátkých detonácií aj vopchať. Nájdete tu 9, naozaj pestrých songov s poriadnym výtlakom a dávkou grindcore. Naozaj dobrá nahrávka!!! Odporúčam.

JACK sú naši starý známy z Maďarska a tiež chrlia nahrávky, ako správna grindcore kapela. Ale treba priznať, že je to jedna z mála grindcore kapiel v Maďarsku, ktorá spoľahlivo už roky rokúce funguje a držia si svoju úroveň stále rovnako vysoko. Nie je tomu ináč ani teraz, nájdete tu 5 songov ich klasického punk/grindcore mixu s vokálom v rodnej reči, ktorej aj tak nebudete rozumieť. Prekvapenie však prichádza v podobe posledného songu, ktorý je techno remix jednej ich skladby, kde budete počuť dokonca aj saxafón. Naozaj zaujímavá vec a vždy sa mi páčili experimenty v grindcore. 

P.S. Naozaj zaujímavá zrážka technického grindcore s punkovým grindcore,ale s dôrazom na fakt, že stále je to grindcore a že tento štýl vie pod seba upratať naozaj veľkú škálu subžánrov a ovplyvnení. Výborná nahrávka.

-Lepra-

CHADHEL bandcamp

JACK bandcamp

Žiadne komentáre: