DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 17. mája 2015

BONESAWER PARTY 17. - ABORTION, ALEA IACTA EST , TENDENCIE 16.5. 2015 Nitra Cockroach

Drúzgali sme s chlapcami s  ABORTION, že urobíme zase koncert v Nitre a kedže Vrštať je zatvorená a do Frankie moc tvrdú muziku nechcú púšťať (len stačí ked prídeš tam, prejebeš prachy na chlast,ale nič iné od nich nežiadaj), tak ako zjavenie z čistého neba, prišla do rany správa, že chlapci na pešej zóne si otvorili klub, kde by radi robili koncerty tvrdej muziky. To je presne to čo potrebujeme. Nový priestor na život. V Nitre sme už nehrali asi 6 rokov, takže bolo na čase zase oprášiť dobré zvyky a zhodiť zopár bômb na mesto, kde koncerty podobného razenia sa vyskytujú asi tak ako česť u poslanca. Občas síce sa naskytne nejaká metalová akcia, až nerátam tie zbytočné kktiny u Frankieho, kde každý víkend hrá nejaká retro cover kapela a prítomným je asi jedno, či počúvajú jukebox alebo kapelu.
Výber kapiel bol celkom tvrdý oriešok, lebo ako na čerta v ten deň každá z oslovených kapiel už mala zajednaný koncert a vážne hrozil scenár, že nezoženieme kapely. Práve preto som sa aj snažil o nejakú žánrovú pestrosť, pradaže v rámci normy ešte. Nakoniec miesto plánovaných 4 kapiel sa pozbierali len tri a v podstate to aj stačí. Na to, že ideme testovať nové priestory a odhad, že koľko ľudí sa dostavý, sme ani len netušili, lebo podobné akcie sa nekonajú tu vôbec. Môj odhad bol tak 50 ludí, čo sa do bodky aj naplnilo ( plus kapely a ludia okolo nich). Cockroach pub je ideálne miesto na podobné akcie. Priestor pre max 80 ludí, nizke podium,prístupné parkovanie pre kapely aj ked je to na pešej zóne, veľký backstage. Da sa, hehehehe
ALEA IACTA EST
Pomaly sa dokončuje rozostavanie aparátu, ktorý má na starosti náš gitarista Libor a jeho armatúra alá Vomintor Sound. Zvuk je namáriu dobrý a ako prvý nastupujú fešáci z Galanty ALEA IACTA EST , tentokrát len vo štvorici, lebo basák Tomáš mal nejaké skúšky alebo čo, tak sa nemôže zúčastniť. Jeho basu prevzal druhý gitarista , naladia sa a vypukne to, čo oni vedia robiť najlepšie a normálne z odstupom času, stále lepšie a lepšie. intenzívny, zajebište Grindcore ako tornádo. Občas dajú vydýchnúť s pomalými sludge pasážami, ale v zápätí sa vrátia k nakládačkám a intenzite ako hrom. Dobré, intenzívne, brutálne. Energia z toho ide ako z reaktora! Dobré a až tak, že aj pridávali.
TENDENCIE
po nich trocha zánrovo odlišná kapela, vyznávajúca starý HC /punk  TENDENCIE . Chlapci už pred 40 tkou, drvia na staré kolená ten pravý , drevený, old schoolový Hardcore punk. V ich muzike objavujem veci, ktoré sa mi páčili povedzme na Cryptic slaughter alebo ranných Suicidal. ľudia sa už aj občas húpajú, ako mliečne zuby. Chlapci tiež nejak zintenzívneli svôj set a prekazí ho akurát prasknutá struna na gitare , ale potom sa veselo pokračuje, Bolo to tiež intenzívne a zároveň aj melodické. Dobrý sú chlapci a už s ateším na ich nový materiál, ktorý prednedávnom natočili!
ABORTION
Nasleduje hrdzavý kliniec programu ABORTION. Pod pódiom sa zahusťuje a spoznávam pod ním známých, kamošov, rodinu aj nejakých nepriateľov. každopádne sme radi, že sme zase v Nitre, lebo nie je nič inšpirujúcejšie pre toto než BOMBY NA NITRU! Popravde? Je to skurvená diera, ale s pár dobrými ľuďmi. Svôj set vybavujeme už rutinne, aj keď na začiatku nastavujeme zvuk tak dlho ako Standa Hložek, tak potom set naberá spád a dokonca aj pridávame, lebo nikto sa nemá k odchodu. ľudia sa bavia už celkom zbavený kresťanskej výchovy a posilnený alkoholom. Distro sa prerieďuje tiež celkom slušne. Každopádne výhra na každej čiare ale zase na druhej strane ma trocha tak nasiera, že kopa ľudí neprišla, čo ich poznám. oni sa navonok tvária ako by ich to bavilo,ale doma je doma a facebook je predsa len lepší , než byť konfrontovaný tvárou tvár , niekým, že ano?
ďakujeme ešte raz každému, kto sa dostavil a dúfam, že si dobré zvyky zachováte!
-Lepra-








Žiadne komentáre: