DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 18. mája 2015

ALEA IACTA EST / RAGEOUS INTENT split 7"EP 2015 (Sekáč Rec.)

Takže už v poradí tretie splitko od Slovenských grinderov je na svete. Boha tam, chlapci sa od nahrávky k nahrávke zlepšujú ako kvalitné víno. Nie len ich nahrávky sú lepšie a lepšie, ale aj ich live vystúpenia zrejú. Ešte stále neupustili , že texty budú mať v Maďarčine, čo je ale naprosto prirodzené, veď v ich krajoch je to rodná reč. Ale na muzike to vôbec nepostrehnete. Navyše veľké plus je, že texty oboch kapiel nájdete v prílohe, preložené do 4 jazykov (Slovensky, anglicky,španielsky a maďarsky). Hudba? Úplne intenzívne, namakaný grindcore. Zvukovo ošetrené (mix) v overenom Tretradrote ale nahraté v skúšobni. No a to sa mi na ich nahrávkách páči. zachovávajú si tú svoju špinavosť ale zároveň sú kvalitné! V tempe nepoľavujú ani na chvíľu, aj keď v niektorých skladbách zaznejú sludge pasáže, okamžite sa prechádza do klepačiek a intenzívnej masáže. Narvú do vás 7 skladieb, ktoré sa pohybujú pod minutkou každá , takže sa nestačíte ani nadýchnúť. Zatiaľ ich najlepšia nahrávka, ale myslím si, že aj minule som to už o nich písal. Odporúčam!
RAGEOUS INTENT sú zo Španielska a o ich muzike by som mohol napísať presne to isté, ako o Alea. Navlas rovnaký recept, čiže intenzívny grindcore, akurát troška dlhšie skladby, trocha rozmanitejší spev,ale intenzita  a brutalita je na rovnakej úrovni. Dali sem 5 skladieb s troška čistejším (viac severskejším zvukom). Paráda. až chceš vyjebať mozog z hlavy za 10 minut, tak neváhaj!!! GRINDCOREEEEEEEEE
-Lepra-
https://aleaiactaest.bandcamp.com/
https://rageousintent.bandcamp.com/

Žiadne komentáre: