DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 21. februára 2021

INTOXICATED "Walled" CD 2020 (Immortal Souls Prod.)

 

Pozriete na obal a už viete, že sa vám to bude páčiť! Keď ste spráchnivelý, starý thrasher a svoju rozpadnutú riflovú vestu vám zdobia nášivky, ktorých logo už neprečíta ani egyptológ, lebo sú tak vyšúchané, tak na tejto nahrávke si zgustnete. Floridský INTOXICATED sú takou nenápadnou kapelou, okolo ktorej sa motajú nápadný ľudia. Tak napr. bicie im jeden čas hral aj Donald Tardy (Obituary) a ich debutové demo z roku 96 nahral Chuck Schuldiner. Kapela vydala debut v roku 1997 a odvtedy nič. Teraz sa znova aktivizovala a nahrala toto  6 skladbové EP.

Hudobne sa pravdaže jedná o starý, spráchnivelý thrash/death. Vokál mi strašne občas pripomína také začiatky death metalu, keď rýdzo thrashové kapely sa snažili hrať a spievať oveľa drsnejšie. Takto aj vyznie táto nahrávka, ako keby to bola fotka z tej doby, keď sa menil tharsh metal na death metal. Fakt toto nečakajte od mladej kapely, toto zahrá a dokáže napodobniť len niekto, kto tú dobu zažili. A oni boli pritom. Zvukovo je to pravdaže ošetrené na dokonalosť , prihliadnúc na fakt, že to má znieť ,ako keby to bola špičková nahrávka z roku 1993. Dokonale napodobnená doba. Ja tomu vlastne ani neviem čo vytknúť,lebo mi to strašne pripomína moje začiatky. Pre ľudí nad 40 roko, povinosť a mladý nech si pozrú, ako to vyzeralo v treťohorách tvrdej muziky!

-Lepra-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: