DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

sobota 6. februára 2021

CONSTIPATION / NECROTOMB "Fucking Morbid Splitting" split CD 2020 (Immortal Souls Prod.)

 

CONSTIPATION je projekt chlapcov z Prešovských Perversity a na rozdiel od svojej tvorby death metalu, sa rozhodli, že teraz zanôtia na strunu, hopsavého tupa tupa. Áno presne toho štýlu, čo tak nikto nemusí,ale každý ho počúva, teda aspoň na koncerte, veď čo už iné pohladí dušu tri dni opitého metalistu,ako keď po 55tej metalovej kapele, zaznie nejaká polka , nie? Presne na tomto je to postavené a presne pretoto žnú kapely typu Spasm,Gutalax úspech. Stále som ale v pomykove, čo bude ďalší krok v tomto štýle? Bojím si to aj predstaviť. No ale späť k muzike.

11 songov, ktoré znejú ako mix Pungent Stench,Autopsy, Mortician a do toho ten tupavý rytmus. Je to celkom úlet a nie je to len nejaký paškvil. Nahrávka je poriadne heavy a kilečká len tak trhajú repráky. Do toho pár intier, jeden dokonca od Funesa (Filipovský). Song "Pungent Smell" je dokonca asi coverka od spomínaných Pungent Stench, lebo riff je požičaný od nich. Ako v podstate je to celkom zaujímavá nahrávka a milovníci tupa tupa, si prídu na svoje určite.

NECROTOMB je už o niečo inom. Toto je čistá kopírka Mortician. Horrorové intrá, poriadne mastná gitara a do toho automat, čo znie ako šijací stroj a vokál, ktorý bol vytiahnutý až z päty. Trocha mi vadia tie primitívne,strojové bicie,ale až ti to nevadilo u Mortician, tak tuto to nebudeš riešiť tiež. Brutálne, dobré,trošička nudí.

Celkovo zhrnuté a podčiarknuté, je to až vysoko nadpriemerné splitko v tomto štýle. CONSTIPATION mi z tohoto duelu vychádzajú celkom iste ako víťazi, už len tým nadhladom , akým svoju muziku urobili!

-Lepra-

BANDCAMP

Žiadne komentáre: