DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 26. novembra 2018

BOMBY NA NITRU fest no.II 24.11.18 Nitra ,Nová Pekáreň

Takže po roku sme sa zase len rozhodli s ABORTION usporiadať akciu v Nitre. Dúfam, že nám táto tradícia dlho vydrží,aj keď po asi 20 rokoch organizovania koncertov viem, že nie. hehehe
Klasická predkoncertová nervozita s tým, čo sa dojebe, predsa len prinesú vždy svoje ovocie, Per Capita mi deň pred koncertom zahlasujú, že sa rozpadajú, lebo ich bubeník odchádza žiť do
Madarska a automaticky vzniká problém, ktorý ešte nikdy v živote nevyriešila ani jedna undergroundová kapela. Takže voliteľný spôsob je nájsť si niekoho iného, alebo sa rozpadnúť. Neboli vyslyšané ani moje prosby,aby aspoň odohrali tento koncert, vraj sa poriadne povadili a bolo to!
Hmmm, čo už,deň pred koncertom nikoho nezoženieš, to už pýcha kapiel nepustí vtedy, lebo predsa len neboli na plagáte (jedine mi s Abortion sme taký magori, že ideme hrať , keď niekto vypadol), takže volím len 5 kapiel.
Na mieste sa začínajú trúsiť prvý ľudia a zmena placu z Mariatchi do pekárne,asi aj prospela, lebo neviem si predstaviť po minuloročnej tlačenici v mariatchi, ako by sa tam zmestil tento dav? (cca 120 plataicich + asi 30 neplatiacich).
Prvý to s mierným sklzom zavineným aj nami, rozbalia SURGERY z Popradu, hrajúci takú zmesku old school death metalu s prvkami aj nových postupov. Na zahriatie hrajú skvele a aj ohlasy majú
SURGERY
v pohode. Zvuk je v pohode, aj keď sme neskôr zistili, že mikrofon kopal, za čo mohol jeden pretrhnutý kábel, niekde úplne inde. Každopádne to každý ustál na jednotku a pochopili , že za svoje presvedčenia aj treba trpieť. SURGERY si odviedli svôj údel prvej kapely na jednotku a zadrúzgali ako páni.
Za to druhý ENEMA SHOWER už je úplne z iného súdka. Jeden čas úplne rozbehnutá kapela, ktorá
ENEMA SHOWER
dokocna vydala aj debut na Bizzare Leprous a nejak sa im ušiel prívlastok Slovenský Haemorrhage, zrazu prestali hrať (basáčka odišla na materskú) a tým pádom kapela dlho stagnovala a na moju prosbu, či by nemohli dať pár tupa tupa vecí, ktoré teraz moc letia, tak prikývli na to, že dajú ešte jeden koncert. Počas ich setu si prišli na svoje hlavne skalný návštevníci Obscene Festu. Aj sa začali  ľudia celkom slušne zveriť.Ja viem, že je to muzika, ktorá sa ti buď páčí,alebo nie, ale na svoje si prišlo plno fanatikov. Po koncerte mi chlapci prezradili, na moju vetu "hlavne pokračujte!", že ich to zase začalo baviť. Takže Slovensko nepríde o jednu z mála tupa tupa kapiel!!!
RADIATION
Po nich za se zmena štýlu a to si zase zmlstli milovníci old school thrash metalu, lebo jeden (ak nie jediný), dobre zahrajúci, profesionálne zdatný maniaci sú Blaváci RADIATION. Tá druhá gitara im prospela úplne a Slovenský Sodom predviedol to, čo vedia najlepšie. Parádny old school thrash. Starý thrasheros v publiku si nevedeli toto divadlo ,vynachváliť!
EMBOLISM
Po ich sete nastúpila ďalšia legenda Slovenského Grindu EMBOLISM a tý nevedia sklamať . Kapela stará, ako samotná scéna, predviedla parádny výkon. Proste toto nevie sklamať a toto zabere vždy. Bavia sa všetci, ľudia ,kapela a to je hlavné.
Po nich sme to rozbalily s ABORTION ako hlavné hvízdy večera, keď už Nemci neprišli. Ten mikrofon kopal statočne a až tak, že som mal hubu ako po návšteve zubára. Odohrali sme set, ľudia už boli unavený statočne, ale díky že vydržali do konca. Libor nachcípaný jak pes, odzvučil aj odohral statočne, za čo mu patrí vďaka a vždy si spomeniem, ako odohral jeden koncert s vyvrtnutým kolenom, ktoré si vyvrtol počas hrania.
Čas pokročil hlboko po polnoci a ľudia sa začali pomaly vytrácať a nastal aj pre nás moment, keď sme mohli konečne začať baliť a niekedy okolo tretej zavrieť brány. Dúfam, že o rok sa zase stretneme a oslávime 30 výročie ABORTION!!! Díky ešte raz! Možno tá Nitra, nie je až tak mrtvá!

-Lepra-


Žiadne komentáre: