DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 3. mája 2017

28.4.17 DEHYDRATED, ABORTION, ALEA IACTA EST, ACID FORCE, IMMORALITY , DK ŽSR ZVolen

Chlapci okolo nášho gitaristu Libora sa podujali na riskantný podnik. Usporiadať koncert vo Zvolene . Ono by to nebol ani taký problém, ale keď máte na krku šibeničný nájom, žiadnu hviezdu čo by prilákala davy, tak je to občas problém. Do toho vám nepraje ani počasie, kedže celý deň výdatne leje, čo odradilo pomerne dosť ľudí, ktorý sa chystali, ale nakoniec to vzdali. Ale na druhú stranu som tu stretol takých ľudí, čo už bežne von nechodia a také fosílie zo začiatku 90 tych rokov, že občas mi ostal rozum stáť!
Miesto, kde sa akcia konala, bola pre mňa veľká neznáma. posledne sme tu vystupovali asi pred 3 rokmi, keď sme zažívali kombek v novej zostave a ešte si spomínám na jeden koncert v skúšobni Idiots Parade, ktorý sa konal na poslednú chvílu.  Takže tento klasický kulturák aj s veľkým balkónom, by sa viac hodil na väčšie festivali ,lebo keď vám príde 200 platiacich, tak to tam vyzerá celkom prázdne. Tento večer sa tu zišlo niečo pod touto hranicou.
Na cesty vzrážame z Nitry za totálneho lejaku a pred Žiarom to vyzerá ešte horšie, ako keby sme vchádzali do Mordoru. Na mieste sme na čas, že to práve rozbaľujú IMMORALITY a ich old schoolový death/thrash je ako keby vykopali neandrtálca s gitarou a donútili ho hrať.
IMMORALITY
No ale presne toto potrebujeme, nie? Z ich vokalistu Bakulu, pomaly rastie charizmatický frontman. Každopádne je na nich čo sa tohoto týka, spoľah. Je to pravá undergroundová smečka, hrajúca práchnivý ,starý death/thrash. Prítomný sa ešte len zahrievajú,takže nejaké pohyby pred podiom sa už dejú. Odohrávajú skoro 45 minut a pomaly sa odberajú za podium, ktoré bolo fakt veľké. Rozmermy už pomaly ako na Obscene.
Za to po nich nastupujúci ACID FORCE bolo o niečom inom. Bol som na nich zvedavý, ako zasiahla vlna retro thrashu Zvolen a celkom to ušlo v rámci normy. Chlapci sú zohratý ako hrom
a pomaly sa už aj učia, ako sa získáva publikum. Vidieť že sú vo fáze, prekvapíme a nakopeme
ACID FORCE
svojou muzikou a energiou každého. No a celkom im to ide. Energia a mladícký elán, neskazený alkoholom a apatiou, je u nich až na rozdávanie. Sledujem ich od zadu a kecáme s chlapcami z Dehydrated, že mi by sme už asi nemali takto skákať, kvôli svojvoľnému úniku moču.
Chlapci to zaklincujú coverom od Motorhead "Ace Of Spades" a majú komplet každého v hrsti. Musím uznať, aj mňa! Viacerý reptajú na túto retro thrash vlnu, ale zase zoberte to z tej druhej strany. Retro by mohlo zažiť aj Glam Rock alebo Grunge!! To čo, natupírujeme sa a vytiahneme naše kockové flanelky znova? Desivá predstava!!!
Grinderov ALEA IACTA EST som už dlho nevidel naživo a stále je to ten mozog rozjebávajúci, energický grindcore náhul, ako remeň! Oni už nemôžu sklamať a vie to každý. Grinders pod podiom
ALEA IACTA EST
sa dajú do pohybu a ich každý song odmeňujú revom jak hrom. Šlepe to, dobré to je, proste už klasika a úroveń, ktorú už od nich očakávam a oni nikdy nesklamú. Paráda!
DEHYDRATED sú štýloovo, zase niekde inde a mne sa páči na tejto akcii to, že sa chlapci rozhodli pre zánrovo celkom pestrý guláš kapiel. Takže si na svoje môže prísť každý. Dehydrated oslovili hlavne old schoolových death metalistov, ktorých tiež prišlo celkom dosť na nich, len škoda, že to nedali najavo aj pred podiom. ja viem, ten únik moču, ale mohli si aspoň trocha ponamáhať svoje staré kosti. Na podiu pradaže všetko šľapalo na 100% a chlapcom to zjavne sekne teraz.
Mi s ABORTION,  uzatvárame celý festivalík a musíme si máknúť, lebo do určitej hodíny musíme proste vyklidit priestor, lebo nám hrozí ,že sa bude platiť nájom navyše. tak skracujeme náš set a Miro dokonca si nestíha ani poriadne rozložit svoje bicie a hrá aj tak. (Je to kúzelník) Odozva parádna a tie reči z publika. proste Zvolen v tomto vždy vedie. Toľko uletených týpkov, že vás už niekedy bolí bránica od smiechu.
Ešte lúčenie s kapelami, fotky, rýchle opíjanie, ktoré ma naštastie míňa, kedže som šofér, ale vysvetlite to do hulváta ožratému Bakulovy! heheheheh.
Dúfam, že sa tieto akcie ujmú a ľudia neprestanú chodiť na tieto koncerty. Dobré miesto (trocha veľké podium pre mňa) a hlavne zvuk ako víno! tak ale to sme si už pri Vomitor sounde mohli zvyknúť! Na budúce, DOZDIVENIA!
-Lepra-


Žiadne komentáre: