DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 13. marca 2016

HIROSHIMA NIGHTMARE / HIBAKUSHA „Make Noise – Not War“ split 7“ 2015 (kooperácia)

Ďalší split sedempalec Hibačky, ktorý sa nedá len tak bez povšimnutia obísť. Podelili sa na ňom o priestor s budejovičákmi Hiroshima Nightmare, od ktorých mám splitko s Azid. Podobne ako na ňom, aj tu nám ponúka štvorica pánov s inštrumentmi plus dáma s hrdelným prejavom svoj thrashovým odérom silno ušpinený punk/hardcore. Hoci majú len jeden song „Megatma“, vôbec nie je núdza o nápady. Po atmosferickom úvode nastúpi thrash-riff gitary a po rozbehu nastúpi aj Mařenka so svojím kričaným prejavom. Vôbec netuším, k čomu by som ich tvorbu mohol prirovnať, no je to aj tak jedno. Je to skvelé, plné nápadov a zmien,hutný no zrozumiteľný zvuk (Kapákov Hellsound), šlape to parádne, tak srať na prirovnania. Už by sa konečne patrilo, znovu vydať aj nejaký viacsongový materiál, nech nemusím púšťať viackrát po sebe len jeden.
To Hibačka na strane druhej dá do placu hneď songov 5, nech ma aj roztrhá. Od vydania posledného albumu "Pandora" už uplynul nejaký ten čas, aj kapelu opustil druhý gitarák Dan, tak som bol zvedavý, kam sa kapela posunula. Úvodná „Cutomu Jamaguci“ je grindová rúbanica par-excellence, za ktorou nezaostáva ani nasledujúca, Blankou spievaná „Fatman“, ku ktorej sa v refrénoch pridá hrdlom Havel. Tempovo síce miernejšia, no intenzita rovnaká. Tretia „Bockscar“ je zas pekný nášup a zas dvojhlas Blanky s Havlom. Štvorka „Hiroshima nightmare“ je len pársekundový náklep jak sviň. Zato posledná „Trinity“ je mierny návrat k poslednému albumu – pomalšie tempá, dvojšlapky, divoké vyhrávky a plno dvojhlasov a zmien tempa. Parádne zakončenie opäť raz skvelého materiálu a púšťam znovu a znovu. Zvláštnosťou tejto nahrávky je, že textovo sa jedná o akýsi koncept. O čom je napovedia už názvy skladieb... Skvelý nápad, s ktorým som sa tiež nejaký čas pohrával, no potom som ho zavrhol.
Všetkým, čo majú radi tieto dve bandy môžem len doporučiť, alebo aj tým, čo majú radi len jednu z nich, myslím, že aj tá druhá ich môže osloviť...

-Majto C.-



Žiadne komentáre: