DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 16. októbra 2015

FEASTEM , CUT TO FIT , BOWEL FUCK 15.10.15 Nitra ,Cockroach club

Po dlhšom čase som sa rozhodol, že skúsim štastie v organizovaní koncertu cez týžden. To by sa dalo prirovnať aj k adrenalinovému športu, hlavne tu v Nitre. Nitra na ten fakt, že je študentské mesto, tak tu proste zdochol pes. Dávno sú preč časy, keď v pohode sa na koncert dovalilo 100 ludí a to už nespomínam také Jelša festy a podobné záležitosti.
Prišla pod ruku táto ponuka od známeho, že či by som nehelfol s koncertom. Deň predtým sice s akonal koncert v Bratislave, ale aj keby nebol, ruku na srdce, kto by sem prišiel z Bratislavy? Tý nechodia v Bratislave na koncerty, nie ešte tu.
Takže s vidinou straty vopred, som s as tým zmieril a proste som do toho šiel . Srať na prachy, keď po koncerte máte na duši dobrý pocit a ten s anedá zaplatiť. A to už len fakt, že robíte svoju oblúbenú kapelu a stratu proste oželiete.
Feastem patri momentálne aj s ich bubeníkom, proste k špičke Grindcore scény a o tom sa už mohol presvedčiť každý, kto ich niekde na feste zahliadol. Priznám sa, že festy moc nemusím, lebo tam s aneukáže sila kapely v plnom svetle. Klub vám ukáže kapelu v plnej nahote. Klub preverí kapelu, či je dobrá, alebo stojí za kopu sračiek. Milujem koncerty v kluboch!
CUT TO FIT
Zvuk sa rozhodol urobiť náš gitarista a basline junkie -Libor aj so svojim spoľahlivým Vomitor soundom. Na miste sme už asi o 16,00 a vykladáme armatúru a v zápetí dorážajú aj Fíni a zaparkujú si to rovno na drzovku, uprostred pešej. Hasím situáciu, rýchlym ústupom a už si pripravujem záverrečnú reč pre policajtov v prípade, že by nás tui načapali. Naštastie vyliezame v pohode a privítáváme sa. Osádka sa rozhodne vyraziť ešte na obhliadku mesta. Leje v jednom kuse a na moju otázku, čiim nevadáí počasie, mi odpovedajú, že sa aspoň cítia ako doma vo Fínsku. -)
Pomaly sa veci dávajú dokopy a prichádzajú aj dokonca nejaký ľudia.

FEASTEM
Žiaľ Bowel Fuck vyrážajú z Prahy a píšu mi, že stoja už hodinu v zápche pred Brnom. S pribúdajúcim časom a aj s faktom, že hrajp len tri kapely a ľudia by už pred polnocou radi vypadli domov sa rozhodujeme, že prvý nastúpia CUT TO FIT . Priznám sa, že som o nich v živote nepočul a tak som zvedavý. Klasika, bicie, gitara a spevák. Gitarista v image nahodení , plyšové papuče, tepláky a šiltovka,slnečné okuliare. Image gansta hip hipera z Kazachstanu ako vyšitá. Spustili svoj set a spevák sa do toho oprel poriadne a aj muzika bola poriadna grindcore hopsačka, len škoda, že v prestávkách skladby v kuse pískala gitara. ale nemôžem tomu nič vytknúť, celkom slušný set.
Bowel Fuck práve prichádzajú ,ale už s adohadujeme, že nastúpia najprv Feastem , už len kvôli nastaveným bicím. Takže nastupujú FEASTEM.
Pán šijací stroj
Kurva a spustili také tornádo, že gamba ostala vysieť asi každému. Toto si právom zaslúži nálepku. Špičkový grindcore. Zvuk jak 12 ročná whiskey, výkony hodné poklony. Boha, toto muselo už presvedčiť naozaj každého, že grindcore je UMENIE a nie zábava! (teda až odmyslíme kapely ako Gutalax a podobné sračky,čo sa tiež radi skrývajú do škatulky grindcore). Noa  čo stváral bubeník, tak to je kapitola sama o sebe! Proste šialenstvo v praxi. Jeho úsmev počas hrania, mi pripomínal úsmev mäsového vraha, ktorý práve podrezáva svoju 15 tú obeť! POKLONA!
BOWEL FUCK
Posledný to roztáčajú BOWEL FUCK. Publikum sa prerieďuje ,ale chlapci do toho nasadia všetko a proste s prístupom profesionálov sa do toho oprú ako sa len dá. Výsledok je celkom slušný chlievik v podobe kríženia grindcore s občas výletmy do gore v podobe haromizéru na vokále. Dobrý výkon.
Takže akcia za nami, návšteva niečo nad 30 platiacich, čo ked si dám dokopy, je na Nitru výhra. Ďakujem Liborovi a jeho Vomitor Sound za perfektný zvuk a všetkým starým grinders , čo dorazili a myslím si, že neoľutovali!
-Lepra-

Žiadne komentáre: