DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

sobota 5. októbra 2024

SICK DESTROYER / GHETTO split 12" LP 2024 (Kooperácia)

 

Česko/Slovenský grind projekt SICK DESTROYER som tu už recenzoval a toto je ich prvá nahrávka, ktorá presahuje 4 minutky. Majú už za sebou 4 split sedempalce a tak toto je ich prvý split 12" LP a nabudúce sa hádam dočkáme aj samostatného LP. Tento projekt sa skladá z ostrieľaných grindcore veteránov (Lycanthrophy,Needful Things,Controlled Existence a ešte bubeník z Beton). Splitká, ktoré mám od nich, sú naozaj kvalitné grindcore záležitosti. Nie je tomu ináč ani teraz, neskutočne výbušná dávka grindcore. Minutové nálože vybuchujú po sebe, že vám nedajú ani nadýchnúť. Naozaj kvalitná záležitosť, na ktorú sme si už od nich zvykli .Zvukovo je to dotiahnuté k dokonalosti a muzika len potvrdzuje fakt, že keď sa dajú dokopy takto ostrieľaný maniaci, tak z toho vznikne dokonalosť. A čo sa týka škatuľky "GRINDCORE",.myslím si, že túto nahrávku viete použiť ako reprezentačnú vzorku. Naozaj si takto predstavujem grindcore v dnešných časoch. Hudbou starý, zvukom mladý. Pre mňa bezosporu dokonalosť!!!!

GHETTO je Francúzský projekt, tiež už ostrieľaných maniakov z kapiel ako Chiens a George Bitch jr. Oni svôj grindcore poňali viac do noise vôd a tak vznikla nahrávka, ktorá nám pripomína úplné začiatky tohoto štýlu, keď mladé kapely na svojich nahrávkách mali raw zvuk a poriadne tam miešali aj noise core prvky. To isté robia aj oni. Polminuté a minutové grindcore pecky, ľahko nakazené punkom a noise. Občas to vyznie,ako powerviolence. Zvuk,ako som už spomínal, je viac chaotickejší, spev viac uškriekaný. To ale nemení na fakte, že je to náhul ako prvá zimná lavína v turistickom centre. Intenzívne a poriadne hlučné. Na koniec zazneje skoro 4 minutová noise záležitosť, ktorá  vám už odpáli dekel mimo mliečnu dráhu!

P.S. Výborná grindcore nahrávka. Za málo peňazí, veľa dobrej muziky!

-L´epra"

SICK DESTROYER bandcamp

GHETTO bandcamp

PSYCHOCONTROL Records

Žiadne komentáre: