DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 13. októbra 2024

GERM BOMB "Monochrome Nightmare" 12"LP 2024 (Doomentia/Insane society)

 

Registroval som už túto kapelu,ale nikdy som sa ešte nedostal do bodu, že si to pustím,alebo vyviniem nejaké úsilie, pohľadať si to. Z festivalového výjazdu u mňa uviazlo v hromade ukoristených a kúpených vinylov aj toto. priznám sa, že som to odkladal v polici, stále dozadu ,až v jedno posraté, upršané nedeľné ráno, keď polovica národa rozmýšľa nad tým, ako sa zabijú, som si to pustil. No a gamba mi zostala vysieť, lebo naozaj som čakal všetko možné, ale nie toto! Bol som úplne v šoku, lebo toto som napríklad od Insane society records nečakal. Ešte som sa pozrel na vinyl, či som správne založil tú kapelu. Je to Ono!

GERM BOMB je Švédska dvojka hudobníkov, ktorý fungujú na scéne od roku 2009 a majú už na konte 5 albumov. Ľutujem, že som ich doteraz ignoroval, lebo v ich škatuľke bolo všade, že je to thrash/crossover/crust. Tak to teda má dosť ďaleko od hudby, ktorú títo dvaja maniaci predvádzajú. Zoberte si najlepšie momenty od Amebix, pomiešajte to s Killing Joke, dajte tomu dobrý zvuk, zabijácke až industriálne tempo, post punkový až gothic rock spev, chytľavé refrény, doplnené o hymnické zbory a netradičné nástroje,ako napr. orgán, temnú atmosféru a máte nahrávku, za ktorú by sa ani Killing Joke nehambil. Naozaj tou hlavnou devízou tejto kapely je atmosféra nahrávky. Rozhodne si to nepúštajte v neďelu poobede, keď prší a je pochmúrno. Určite si to rozmyslite. Hudba sama o sebe v sebe zahrňa tú jednoduchosť punku a chytľavých refrénoch a riffoch. Dosť veľký dôraz sa tu kladie práve na tú chytľavosť muziky, čo je hlavný bod toho, že vás to bude držať a nútiť si to pustiť znova a znova. Každopádne si to neustále púšťam asi každý týždeň, lebo sa toho neviem nabažiť. Milujem genialitu jednoduchosti a chytľavé momenty každej muziky, sám so svojou kapelou na tom budujem muziku a tu je to dotiahnuté do dokonalosti. Toto keby vydalo nejaké veľké posraté nadnárodné vydavateľstvo, tak to pochopím,ale teraz že sa toto deje na rovine undergroundu, som trocha zmätený, lebo tak chytľavú muziku som už dávno tu v podzemí nepočul. Fakt ma tá muzika zobrala a až si ich doteraz ignoroval,ako ja, tak to ihneď naprav. Pre mňa desať bodov z desiatich.

-Lepra-

GERM BOMB bandcamp

INSANE SOCIETY Records

pondelok 7. októbra 2024

CRIPPLED FOX / CHARLIE TANGOS split 7"EP 2024 (kooperácia)

 

Maďarský CRIPPLED FOX sú zjavom na ich domácej scéne.Ako keby popierali tú zabehanú izoláciu Maďarských kapiel a veselo si behajú po svete, vrátane Ameriky na turné.Vydávajú jedno splitko za druhým, proste idú ako správne namazaná kapela, ktorá ako rýchlo hrá, tak aj funguje. Hudobne je to stále ten thrashcore, polminutové sekanice , kde sa kladie dôraz na energiu, presne tak,ako to robili prvé HC kapely. Všetko zhmotnené to 30 sekúnd.Rýchlosť, energia a dvojstrofový text. Skladby znejú,ako keby len začínali a vzápätí končia. Výnimka je snáď song "Cofee And Sunset" , ktorá má minutku a pol a je fakt podarený kúsok na záver. Už ako sme si zvykli za tie roky od nich, tak tu máme energický mix starého Thrashcore/ Hardcore s uvrieskaným vokálom a poriadnou dávkou energie.Ako vždy ,dobré!

CHARLIE TANGOS je pomerne mladá Škótska kapela, ktorá má na konte 3 nahrávky. Ich strana je zvukovo už je o stupeň nižšie a zámerne to znie takto a hlavne spev znie, ako keby spieval do vankúša. Hudobne je to to isté, krátke songy plné energie starej školy thrashcore. Dôraz sa aj tu kladie na energiu, ktorá ako aj u C.F. , trhá parkety.

P.S.: až miluješ rannú školu thrashcore v podobe kapiel ako Criptic Slaughter a prvé D.R.I., tak toto je pre teba. Stará škola nehrdzavie!

-Lepra-

CRIPPLED FOX bandcamp

CHARLIE TANGOS bandcamp

DRINKI´N BEER IN BANDANA Rec.

sobota 5. októbra 2024

SICK DESTROYER / GHETTO split 12" LP 2024 (Kooperácia)

 

Česko/Slovenský grind projekt SICK DESTROYER som tu už recenzoval a toto je ich prvá nahrávka, ktorá presahuje 4 minutky. Majú už za sebou 4 split sedempalce a tak toto je ich prvý split 12" LP a nabudúce sa hádam dočkáme aj samostatného LP. Tento projekt sa skladá z ostrieľaných grindcore veteránov (Lycanthrophy,Needful Things,Controlled Existence a ešte bubeník z Beton). Splitká, ktoré mám od nich, sú naozaj kvalitné grindcore záležitosti. Nie je tomu ináč ani teraz, neskutočne výbušná dávka grindcore. Minutové nálože vybuchujú po sebe, že vám nedajú ani nadýchnúť. Naozaj kvalitná záležitosť, na ktorú sme si už od nich zvykli .Zvukovo je to dotiahnuté k dokonalosti a muzika len potvrdzuje fakt, že keď sa dajú dokopy takto ostrieľaný maniaci, tak z toho vznikne dokonalosť. A čo sa týka škatuľky "GRINDCORE",.myslím si, že túto nahrávku viete použiť ako reprezentačnú vzorku. Naozaj si takto predstavujem grindcore v dnešných časoch. Hudbou starý, zvukom mladý. Pre mňa bezosporu dokonalosť!!!!

GHETTO je Francúzský projekt, tiež už ostrieľaných maniakov z kapiel ako Chiens a George Bitch jr. Oni svôj grindcore poňali viac do noise vôd a tak vznikla nahrávka, ktorá nám pripomína úplné začiatky tohoto štýlu, keď mladé kapely na svojich nahrávkách mali raw zvuk a poriadne tam miešali aj noise core prvky. To isté robia aj oni. Polminuté a minutové grindcore pecky, ľahko nakazené punkom a noise. Občas to vyznie,ako powerviolence. Zvuk,ako som už spomínal, je viac chaotickejší, spev viac uškriekaný. To ale nemení na fakte, že je to náhul ako prvá zimná lavína v turistickom centre. Intenzívne a poriadne hlučné. Na koniec zazneje skoro 4 minutová noise záležitosť, ktorá  vám už odpáli dekel mimo mliečnu dráhu!

P.S. Výborná grindcore nahrávka. Za málo peňazí, veľa dobrej muziky!

-L´epra"

SICK DESTROYER bandcamp

GHETTO bandcamp

PSYCHOCONTROL Records