DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 6. marca 2022

RABIES / GARAPAL split 12" LP 2022 (Kooperácia)

 

Takto sa to robí do psej matere! Toto je DIY powerviolence. Náklad 260 kusov, 9 malých labelov sa spojilo a vyplulo na svet tento skvost.

RABIES netreba asi predstavovať ,ich gitaristu Šakala poznám asi odkedy som začal hrať a zanietenejšieho fanatika do old school grindu, asi by som nikde nenašiel.  Presne o tom je aj muzika RABIES. Album sa točí na 45 ke, 17skladieb extrémneho HC, alebo lepšie povedané powerviolence. Na vinyle je toľko drážok nahustených, až to vytvára v dnešnom svete už raritný pohľad. Fakt sa  s tým neserú, minimálne zlavenie tempa, ináč nasadenie hodné lesnej cirkulárky. Do toho ženský škrekot, dobrý zvuk. Priprav sa na poriadny nekompromisný náhul v tej najagresívnejšej forme. Každý náznak hitovosti, alebo nedajsatan, melódie, je udusený v zárodku. Trocha mi občas vadí frekvencia vokálu, ktorá znie trocha neprirodzene. ale to je vec vkusu a ja s mojím poňatím ženského vreskotu na štýl Health Hazard alebo Goonlagoon, to vidím ináč. Texty sú klasicky zo života nasratého človeka na systém,ale oni sa normálne rýmujú,aj keď to nebudete nikdy počuť. "Chcáni proti vetru, Múže mít své kouzlo" (perla). Zhrnuto:Toto je proste peklo!

GARAPAL pochádzajú zo Singapuru a v intenzite tiež nepoľavujú. Majú garážovejší zvuk (čítaj raw) a tiež vokál je huste prekrikovaný, ináč recept ten istý. Krátke, výbušné, intenzívne detonácie v 7 kusoch. Texty tiež len krátke riekanky,ale za to aj s informáciou, čo tým básnik myslel. Fakt celé LP je huste intenzívne, nakopávajúce prdel a človek neznalý pomerov ,to asi naraz nedá. Dobrá práca páni!!

-Lepra-

RABIES

GARAPAL


Žiadne komentáre: