DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

sobota 13. novembra 2021

DEATH TOLL 80K "The Future Is Yours" (one side) 12"LP (To Live A Lie Rec.)

 


Letos jsme se konečně dočkali dalšího releasu od DEATH TOLL 80K. Nejsou zrovna kapelou, která by chrlila jedno album za druhým, ale ruku na srdce - všeckoco kdy vydali, se prakticky okamžitě stalo nedotknutelnou klasikou v celém grind core 

The Future is Yours vyšlo asi 4 roky po druhé desce Step Down. Je zde 9 kusů na 11 minutách, takže o nějakej doom metal se nejedná. 

Na úvod bych chtěl podotnout, že se jedná o opět parádní muziku. Pokud máte DT80K rádi, budete mít rádi i toto. Ale... No jak to říct? Oni nasadili tu laťku tak strašně vysoko, že vydávat lepší a lepší desky bylo prakticky nemožné. No jomluvím o první desce s názvem Harsh Realities. To lp se stalo naprosto legendárním a patří mezi to nejlepšíco kdy na světové grind core scéně vyšlo. To je doufám bez debat. Druhá deska Step Down byl skutečně malinko krok dolů, ale pořád se jednalo o skvostnou věc. I když se mi trošičku zdálo, že zpěvák Oula se nenacházel úplně optimální formě 

The Future Is Yours je podle mě srovnatelné se Step Down (Oulův vokál už je zase zpět v topu), ale o tak úchvatnou jízduco se odehrávala na Harsh Realities se nejedná. No, ale to vlastně už ani nešlo. Ta deska prostě nešla překonat. 

Hudebně je to klasický Death Toll 80K, velice chytlavý staroškolský grind core postavený na parádních riffechhigh and low vokálech a blastechProstě ta nejstarší klasika. sty slyšíte “scumovské” riffyjinde zase skoro “pintadovské” houpačky, v sedmičce Unleash je velice neobvyklý rocknrollový riff. Jak říkám, DT80K je hlavně o skvělých riffechzaměřte se na to, budete si chrochtat. Velice různorodá směsice songů. Celý se to poslouchá tak nějak samo. Žádný prostor pro nudu, prostě krásnej grind corekterý nelze nemilovat od kapely, která nepodléhá žádným trendům. Za  spokojenost. Ale budu rozumět tomu, že když zbožňujete NAKAY, tak vám The Future Is Yours může         přijít pomalý. Ale každému co jeho jest,  jsem navýsost spokojen. 

Vyšlo u američanů Life Is A Lie, takže netuším, kde se dá sehnat, ale však vy si poradíte! A jen tak mimochodem, s obalem se nijak zvlášť nepárali. No, asi jim to tak stačí. 

-Beggard-

BANDCAMP

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

Este skor ako na TLAL vyslo v Europe na Bringer of Gore records