DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 1. novembra 2021

SYSTEMIC DAMAGE / CONCUSSA split 12"LP 2021(Ultima Ratio)

 

Po dlhom čase, konečne Vranovský projekt Systemic Damage, vydáva novú nahrávku. Už bolo načase. Projekt kapely ROXOR , tak znova natočil najšvédskejší grind, aký kto na Slovensku robí. Výber štúdia Tetradrot, bol pravdaže už asi jasný, keďže sa toto štúdio nechalo silne inšpirovať Švédským zvukom a tak z nej lezú zvukové nahrávky, ktoré by som nazval ,ako mix Sunlight/Soundlab a pravdaže sa na štýl muziky, ktorú predvádzajú S.D. ,perfektne hodí. Páči sa mi tento zvuk, hlavne basa znie perfektne a celkovo je sound parádne basový, nie taký uhuhlaný,ale má tie basové spodky ,ako hrom Thóra. Tiež sa mi páčí, tá notná dávka špinavosti zvuku.

 Muzika je taký mix Škandinávskej školy grindu s ťažkou dávkou crust core. Predsa len si sem priviezli dosť elementov z kapely Roxor. Trocha mi dlhšie trvalo si zvyknúť na klepačky v grind pasážách, ale to je vec vkusu. Po zvukovej stránke, je to bez debaty na výbornú a po hudobnej, až máte radi Skandigrind, tak nie je o čom. Songy sú zväčša fajn intenzívne, je ich tu 10 a jedine posledná vec "Apatia" ,svojou až Agathocles punkovačkou, vytŕča . Texty sú v rodnom jazyku a nejak extra mi nesedia, lebo sú príliš šablónovité , málo osobných pocitov. Teda texty "Pozitív-Negatív",alebo "Apatia" sú dobré.ˇVšetky majú v sebe toľko negativity,akú dokáže vyprodukovať len Slovák, žijúci na Slovensku. Suma sumárum,konečne ďalšia kvalitná grindová nahrávka na Slovensku!!!!!!!

CONCUSSA sú tiež z Vranova a hrajú crust. Majú na konte jedno spltko s Distax a tiež sa vo vydávaní nejak extre nepretrhnú.  Drhnú agresívny ,metalicky crust, ktorý zase len pripomína Skandi školu. Zvukovo je nahrávka podobná, kedže sa tiež nahrávalo v Tretradrote , akurát tie basy sú neni tak mohutné. Tiež texty v rodnom jazyku a už aj náznaky hitov,ako napr. skladba "Agresia" a tiež sú plné melanchólie,negativity karpatského typu a už o stupeń menej šablonovité. Hudobne,ako som už spomínal , tak budete počuť taký mix severských crust vecí typu Wolfbrigade , pravdaže to tvrdím aj vďaka zvuku, ktorý to posúva o stupeň hore. Dobrá kvalitná nahrávka a to jeden idiot tvrdil, že na východe nič nie je. Ale kdeže. Bublá to tam, ako v pekle a svoju negativitu dokážu rozdávať na kilá. Tu je jeden kvalitný dôkaz toho. Neváhaj a buď tiež negatívny!!!!

-Lepra-

SYSTEMIC DAMAGE bandcamp 

CONCUSSA bandcamp




1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Bratku nič v zlom ale SYSTEMIC keď už tak je projekt Hippie Killer keď už tak a taktiež si myslím že isto nebrali nejake rifi či ako od Roxoru....myslim chalani majú vlastnú hlavu. Tym som sa nechxel dotknúť chalanov z Roxoru. Pozdravujem všetkých.