DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 18. apríla 2021

GRIDE / SKIPLIFE split 12"LP 2021 (Insane Society Records)

 

Ako blesk z jasného neba sa objavilo toto splitko. Začalo to nevinne, vraj obe kapely mali nejaké nevydané veci. Milovníci, rýchlého a krátkého, sa potešia, nie?

GRIDE. Po rozpustení zostavy, ktorá nahradila tú pôvodnú a začala koncertovať, sa rozhodli len v skalnej dvojici Čert (bicie) a navrátilec David (gitara) za výpomoci basáka Honzu, nahrať nový materiál. Ono laťka na poslednej nahrávke "Hluboká Temná Modř", bola nastavená, fakt vysoko a prekonať ju v novej zostave alebo len ju dodržať, to sú tlaky. Ale o umení Davida za gitarou, nepochybujem, lebo akurát to môže byť len návrat ku koreňom, kde David na  starých nahrávkách GRIDE produkoval fakt skvelú muziku. Výsledok je tak pol na pol. Pôvodná tvár GRIDE zostala zachovaná ,no silne tam cítim aj starý feeling. Každopádne ma to celkom prekvapilo, lebo z tejto nahrávky srší totálna priamočiarosť a technika a netradičné postupy, do ktorých sa posledne už Gride nakukol, teraz išli bokom.Aj keď sa tu objavia tie riffy, už nie v tak hustom slede. Songy, ako "Úder" je radosť počúvať. Už len nájsť koncertnú zostavu a hor sa na cesty. Držím palce, šľape to naparádu !

SKIPLIFE je bočný projekt poskladaný z členov kapiel, ako Lycantrophy, Gospel Of Future,Decultivate. Je to totálna pocta starému stop n go hardcore, akú hrali prvý predstavitelia tohoto zánru, ako Dropded,Lack Of Interest.No a práve spomínaných Lack Of Interest mi pripomína, táto nahrávka asi najviac. Je to asi pokusom o sfarbenie vokálu, aby sa presne podobal na nich. ja viem, druhý "Trapped Inside" sa tu nekoná,ale fakt mi ho pripomína. Je tu dokonca od nich aj cover.Tu ani nie je o čom kecať. Námrd od začiatku až do konca. Čisté korene tohoto štýlu, vytrhané zo zeme, ktorá bola spálená napalmom. Fakt silný matroš, akurát minutážou hodiace sa na split 7"EP,ale čo už, prepáčime to. 

Prekvapujúce splitko pre milovníkov najextrémnejšej formy Hardcore/Powerviolence. Smekám klobúk páni.Dobrá práca!

-Lepra-

GRIDE

SKIPLIFE

Žiadne komentáre: