DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 4. apríla 2021

GO AND KILL no.5 magazine (A4, 228 strán)

Doba covidová nás donútila si znova sadnúť, spomaliť, vyriešiť staré resty a dokončiť dlho odkladané. Tak nejak vyznieva aj nové číslo GON AND KILL, ktoré som si myslel, že už nikdy v živote nevyjde. Chvála satanovi, sa tak nestalo a nové číslo po vydaní, rozchytali,a ko teplé rožky pred velkou nocou. Dosť divne tam vyzerá aj môj článok, ktorý som písal a aj zabudol na to, asi pred 6 (!!!) rokmi a chlapci ho otiskli.A čo je paradox, že stále platí a keby som ho mal znova napísať na tú myšlenku, tak ho asi napíšem rovnako. Celkovo drvivá  časť článkov, je asi cca 6 rokov stará. Ale to vôbec nevadí, veď toto nie je o nejakom preteku o čerstvosti, gridcore bude aj o 10 rokov ten istý grindcore a preto ho máme radi, nie? 

Chrbtovou kosťou u týchto fanzinov sú pravdaže tour reporty. Tých je tu hneď niekoľko a sú to fakt zaujímavé čítania.. Zopár rozhovorov, ale top článok je pre mňa 70 výročie malých platní. Fakt skvelý článok a nakoniec  samotné kapely rozoberajú legendárne single, ktoré v tom čase vyšli.. Tiež je skvelý rozhovor Frintu s fanzinovým fanatikom a archivárom Mirom Michelou. Nejaké exkluzívne scene reporty a absolútna absencia recenzií. Čo ale v takomto sklze vydania, ani nemôžeme nikomu zazlievať.

Každopádne až miluješ grindcore a všetko okolo neho, priprav svoje oči na dlhšiu túru, až budú mať svalovku. Klobúk dole, že to dokázali vydať  a ty okamžite kontaktuj svôjho dílera, lebo prvé vydanie je už fuč!

-Lepra- 

Žiadne komentáre: