DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

štvrtok 4. apríla 2019

BUT / BOWEL FUCK split 10" LP 2014 (Maximed/Nice To Eat You Rec.)

Troška starší titul,ale nejak mi ušiel pomedzi prstami, tak ako sa mi naskytla príležitosť, ihneď som po nej skočil. Nesmelo sa pokúsim tvrdiť, že sa jedná o dve, fakt špičkové grindcore spolky z Čiech, ktoré sú úplne na top rebríčku, kvalitných kapiel.
BUT je kapela Zbyňu (ex-Ingrowing) a nič iné, ako poriadnu dávku grincore, som ani nečakal. Ešte na splitku s Respite , zneli viac oldschoolovo, tu sa už opreli do píly a vystrúhali 6 peciek, ktoré nepoľavia ani na minutku. Zbyňov rukopis bicích je úplne ten istý,ako bol u Ingrowing a až mi to občas aj Ingrowing pripomína.Ale na rozdiel od Ingro, mi prídu tieto skladby údernejšie, aj vďaka kratšej minutáži. Nemám ani čo tomu vytknúť, lebo to znie proste bomabsticky. kvalitka ako hrom. až miluješ povedzme Exhumed, tak si tu oblížeš prsty. Zbyňa ide ako šiajcí stroj!
BOWEL FUCK už tiež majú viac toho na konte a aj hudobne sú inde. Tu ich táto doba zastihla ešte vo fáze , keď používali dva vokály, jeden cez harmonizér a naživo to bolo parádne. Táto nahrávka je grindcore ako remeň. Klepačky, ostrá gitara, dva vokály a spomínaný harmonizér tomu dodáva, taký gore feeling. Absolútne učebnicový , kvalitný, namakaný grindcore. Odvtedy už vydali kvalitný full album "Fragments" a ich zostava prešla personálnou zmenou, no stále je to od nahrávky k nahrávke ,kvalitný grindcore!
Toto platí pre obe kapely, kde prím hraje kvalitný zvuk, kvalitná muzika, kvalitné výkony. Škoda len preklepov v obale čo sa týka rýchlosti LP a aj dosť neštastne otočenému,ináč peknému, otváraciemu obalu. Moc kvalitnej muziky, za málo peněz!
-Lepra-

BUT
BOWEL FUCK

Žiadne komentáre: