DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 14. mája 2014

CONFUSION „Dogz“ 12“EP 2012 (kooperácia)

Francúzsko a jeho nekonečná pokladnica kvalitného punku a hardcoru všetkých možných odnoží. To je čosi, čo ma teší, bo mi podáva do rúk stále nové a nové nahrávky až ani sám neviem, ktorá je lepšia a ktorú viac počúvať.
No to, čo na tomto 12-palcovom ep-ku ponúkajú mladíci z Lille, to je viac ako parádne. Od prvého momentu intenzívna masáž rýchlych bicích a ostrej gitary s bublotavou basou, do toho vreskot vokalistu miestami doplnený zborovými výkrikmi zbytku tlupy. Nekompromisné pasáže sú miestami prestriedané volnejšími, kde dosť často dochádza na sólové basové minivýjazdy, zborové revy, či šľapavé tempá. A podobné momenty sa nachádzajú prakticky v každom zo šiestich songov, hoci na A-čku sú songy skôr intenzívnejšie a tempovo nadupanejšie do vyšších obrátok (úvod „Waiting for better days“ je až fastcorovo uklepaný jak sviňa), no aj tu nie je núdza o spestrujúce spomalenia a mohutné zbory. A hoci druhá strana tiež spočiatku začína svižne, no v polovici prvého songu „Don´t let your guard down“ dôjde k spomaleniu a hneď nasledujúci song začne priam až ťaživo, aby sa po chvíli pozviechal do našlapanej, valivej, strednotempovej pasáže. A hoci záverečná „No way back“ tiež začne klepanicou, rýchlo sa preklopí do valivých stredných temp. Tento materiál skrátka ponúka množstvo pasáží, ktoré musia potešiť. Mne to trošičku pripomína ich krajanov The Boring, ale aj amíkov Have Heart, no len vzdialene, stále je to totižto dostatočne osobité. Je to rýchle, no zároveň aj značne valivé, intenzívne, nasraté, no pritom aj chytľavé – je to kuadobré, pritom túto bandu asi veľa ľudí stále nepozná. Skúste tú chybu napraviť...

-Majto C.-


Žiadne komentáre: