DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 8. júla 2013

GHOST "Infestissumam" LP 2013

Ak nepoznáš túto kapelu a nevieš nič o jej pozadí, prosím vygúgli si najprv pár info, je to zaujímavé a zčasti aj dôležité pre pochopenie ďaľšieho textu, nebudem to tu rozoberať, dôležitá je len muzika. Prvý album Ghost bol pecka, silný vplyv Mercyful Fate a talent písať výborné, chytľavé skladby, ba priam piesne, ospevujúce lucifera a Bátoričku, proste parádny melodický heavy metal, ktorý nejde z hlavy. V kombinácii z image tejto kapely bol výsledok gigantický  - Hetfield v tričku Ghost, sexi modelky v tričkách Ghost, komixy Ghost atď, a teda samozrejme aj veľké pohŕdanie najdrsnejších metalistov. Jebať, muzika totálne popiči, perfektná doska, človek sa tešil na nové veci až s obavou, že lepšie to už ani nemôže byť. A teraz vyšiel "Infestissumam". Zase kopa "vraj a ževraj" (hrá tam Grohl? Vymenil spevák komplet zostavu? ... atď), fakt je ale ten, že hoci to Ghost evidentne je, tento nový album je veľmi odlišný. A bombastický a hneď z fleku: lepší než debut! Stále tam ten Kingov Fate je, ale len tak maximálne polovica a zvyšok je psychedelic rock, seventies a prečo nie, nebojte sa toho, hodne pop! A ja som absolutne nadšený, neskutočná kombinácia pesničkového rock/pop/metalu a textov ako "Into the source of wisdom, beyond the bible lies, into the endless depth of Satan's eyes". Ak to dokážeš, tak si úplne kľudne možeš predstaviť kombináciu Mercyful Fate a neskorších Beatles, prisahám vačku tak dobré to je! Toto je muzika, ktorú si môžeš pustiť s manželkou či frajerkou v horúcom lete, v nedeľu poobede na záhradke a sused si bude cestou domov v starej stodvadsiatke popiskovať  "anti cristus, il filio de sathanas: infestissumam!" a nebude tušiť o čo ide. Geniálne! Zbytočne vyberať najväčšie pecky, nie je tu jediná skladba o ktorej by som nebol presvedčený, že je lepšia ako tá čo práve dohrala. Je to až tak dobré, že mám ťažkú obavu, že v určitom bode sa to zlomí a človeku sa tento album bude hnustiť, lebo sa ním proste prežere. Ja to dávam tri/štyrikrát denne ako nič! Tiež je dosť možne, že z Ghost sa stane kapela, v ktorej tričkách sa budú flákať najsexi emo hoši po meste a facebook nebude zvládať nárast likeov na tisícoch ghostfan stránkach, ale, jebať! Nedá sa svietiť, drogy sú drogy a "Infestissumam" je heroin. " Idol latrine for the debiles and the simpletons ... " to je v piči toto ....
-RadoKAZ-
http://ghost-official.com/?cat=1

1 komentár:

MAJTO povedal(a)...

No to video, to je teda - resp. tá muzika... Hneď ako sa ozvali tie "kolotočárske" klávesy a pripojili sa k tomu gitary, prvé a jediné, čo mi prišlo na myseľ, bol dávny debut "Aspera hiems symfonia" nórskych bláznov Arcturus - už len aby sa ozval garmov hlas a bolo by... popravde, miestami mi hlasovo aj toho garma pripomína ;-)
Asi sa po tomto materiále kdesi poobzerám - neznie to teda úplne márne... Vďaka za tip... ;)