DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 23. júla 2013

18.7.2013 DESPISE YOU, THE PUBLIC, ABORTION, CONTROLLED EXISTENCE, klub 84, Žiar nad Hronom

Minulý štvrtok bol sviatok pre každého fanúšika rýchlej a nasratej muziky. Do slovenského hlavného mesta grindu, Žiaru nad Hronom sa podarilo pritiahnuť legendy americkej power violence scény, priamo z mesta anjelov, Despise You. Tento koncert bol povinnosťou a účasť bola pre mňa samozrejmosť. 84-ka sa dnes poriadne rýchlo zapĺňa a stále prichádzajú ďalší a ďalší nadšenci. Boli tu skutočne ľudia z o všetkých možných kútov slovenska a počet dosahoval trojciferné číslo čo je na koncert v týždni fantastické. Pre tento sympatický klubík to bola naozaj riadna zaťažkávajúca skúška. Úvod večera patril slovenským pražákom Controlled Existence, ktorý to rozbehli pekne z ostra. Ich svižný grind seknutý ťažkými power violence pasážami ma vždy poriadne uzemní a inak to nebolo ani tento krát. Štvorica na čele s uvrieskanou Lubkou majú každým koncertom čoraz viac istoty a sebavedomia čo im len prospieva. Zvuk bol síce trochu rozhádzaný, no aj tak my ich rachotenie veľmi chutilo. 
Luncheon Meat
 Vyťahujú koverku od Warsore a set ukončujú troma nakladačkami spievanými, respektíve vrieskanými v španielčine. Dnes tu majú so sebou horúcu novinku v podobe split 7 palca s Alea Iacta Est a hneď si aj rezervujem jeden limitovaný kus.. Ďalší páni na grindovanie sú Abortion. Za bicími sa objavuje Bin Ladin, ktorý po tom ako ho vyhlásili za mŕtveho zakotvil v Nitre a tam sa naplno venuje grindcoru haha. Ako vždy idú na 100%, lepra mece hlavou jak šalený a aj napriek výronu na nohe sa nedáva zahambiť. Bibo s Mirčim nezaostávajú a sekundujú otcovi grindu najlepšie ako vedia. Zaznievajú staré aj nove hitovky a všetko je to ako vždy chytľavé, 

Lovec Korálov
energické, veselé a úprimné. Okrem split sedmičky CO/AIE je tu dnes ešte jedna horúca novinka a to pekelne očakávané split LP Jakubysko / Paskuda. Oberám tak Filipa o jeden kúsok do mojej úbohej zbierky. Popíjam pivo, kecám s všetkými možnými čo sem dnes dorazili a ani si neuvedomím a Public už brúsia svoje nástroje o 106. Kým sa spamätám tak stíham akurát tak posledné tri / štyri songy. Vo vnútri to už poriadne ožíva, atmosféra hustne a kysucké trio dostáva do pohybu prvých mosherov. Public mali brutálny zvuk a to málo čo som videl bolo kurva dobré. 
osvietený DESPISE YOU
 Po zhruba polhodinke všetko na chvíľu stíchne a uvoľňuje sa miesto kapele, na ktorú tu dnes každý už netrpezlivo čaká. Despise You sa ešte len rozbaľujú a už je pred nimi niekoľko nedočkavcov a každou minutou ich pribúda. Všetci sú ako na ihlách a každý čaká na štartovací výstrel.....prásk, prvý úder do bicích, hrabnutie do strún a v momente sa to tu mení v rozbúrenú masu. Natlačený jeden na druhého, hroziace päste a nonstop niekto na rukách. 84-ka je nabitá energiu a ja mám pocit, že to tu každú chvíľu všetko vyletí do vzduchu. Despise You vyťahujú všetky pecky, a pri punkovke Fear´s Song hučí celá miestnosť I don´t care about you....Fuck you!!!!! Frontman Chris reve nasrané vokály a keď ho dav zdvihne na ruky poriadne zneistí, pretože nohu má zafixovanú nejakou bandážou. Následne, keď sa opatrne dostáva späť na zem ďakuje všetkým za šetrné zaobchádzanie. Teplota a vlhkosť vzduchu je neuveriteľná a bicman, ktorý mimochodom mastí tiež v kapele ACxDC na seba leje vodu skoro po každej skladbe. Krátky prídavok na záver a je po všetkom. Neskutočne intenzívny gig, som totálne premočený a zadýchaný ako po maratóne. Dostal som presne to čo som čakal a verím, že tento koncert zostane dlho neprekonaný.
-Jan IP-
(fotky:Lepra & Michaela Grznárová)


Žiadne komentáre: