DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 10. januára 2012

PRÚMYSLOVÁ SMRT / RAPSOD split 7"EP 2011 (Kooperácia)

V kooperácii 6 labelov vychádza toto splitko dvoch žánrovo odlišných, no cieľom rovnakých, kapiel. Takže prvý páni na holenie sú PRÚMYSLOVÁ SMRT. Kapela existuje už pekných pár rokov,ale nikde sa neženú a so svojim typicky Českým prístupom k veci "Hele Klídek" si hrajú na svojej strane pieskoviska. Hudobne drtia old school grindcore, ktorý ale nejak trocha vyhadzuje zo žánru, práve vokál. Ten mi pripomína pripitého, nášivkami ovešaného, vlasáča stojaceho v neďelu o 6 ráno pred krčmou a hulákajúc s prepitým hlasom na ľudí, idúcich do kostola. Texty sa nesú tiež v tomto žargóne a fakt mi to pripomína časy, keď som svoj čas zabíjal posedávaním v krčmách 4 cenovej kategórie a nie ako teraz, kultivovane v papučkách na internete! 5 celkom kvalitných nárdov do ksichtu a po vypočutí ich strany fakt nadobudnete pocit, že vám niekto pri hlučnej, rýchlej muzike, vynadal do kokotov! hehehe, dobré!
RAPSOD hrajú klasický, nazvime to už, Český thrash metal s Českými textami. Texty sú kultivovanejšie a muzika vám pripomenie, zase len zlaté časy, zo začiatku 90 rokov a dobu Debustrolu. Toľko asi o tom, viac ani neviem čo k tej muzike povedať, lebo touto vetou som asi vyprázdnil studnicu prirovnávaní! Zaujímavé splitko až na ten fakt čo nechápem, že napr. pri Rapsod. Prečo majú názov kapely v cudzom jazyku? ale to len tak na okraj. Krásny, Muchovsky ladený obal, texty vo vnútri v Češtine a aj Angličtine a navyše celé EP je aj propagáciou a podporou pre združenie Anarchistický Černý Kríž. Takže sa rozhliadnite po distrách alebo píšte rovno kapelám:
prumyslovasmrt.cz
bandzone.cz/rapsod

Žiadne komentáre: