DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 26. októbra 2011

MOTHER "Through This Disappearing Land" 12″LP 2010 (Insane Society Rec.)

Začnem asi recenziu tak, ako začína 99,99% recenzentov na grindcore muziku a to vetou "Takýto štýl moc nepočúvam" . hehehehe Ale vážne. MOTHER sú pohrobkom Thema eleven, ktorých som už pár krát videl hrať a tak isto aj muzikou ostali ešte v tej škatulke, kde boli Thema Eleven. Čiže taký mix sludge core so všetkými možnými koreniami a ingredienciami. Základ však ostáva ten Neurosis feeling, pravdaže doplnený o všetky atribúty tochto štýlu, vybrnkávačky, recitácie, bahnenie tempa, potom svieže temto. Celkovo je to zaujímavý mix a určite tento album teda nezíska na popularite na pijáckých večierkoch ,ale skôr si ho viem predstaviť ako kulisu v nejakej zatemnenej izbe s pištoľou na stole a zvažujúc klady a zápory tochto života. Tomuto hovorievam, že si na tento album treba vziať deň voľna, aby ste ho pochopili. Nie je to kopanec na prvý krát a ani dokonca na druhý ťah, ale je to muzika na dlhú trať a tú ja mám rád! 7 krát kúsnutie žiletkou po zápestí! K tomu nádherne, garficky spracovaný obal a zážitok je dokonalý! Debutový sedempalec mi ušiel ,ale toto som si už vychutnal. Navyše vo vnútri máte aj kód k stiahnutiu tochto albumu vo forme MP3. Paráda! Dokonalosť potvrdená vekom a rutinou!
http://www.myspace.com/wearemother

1 komentár:

majto povedal(a)...

Viac ako soundtrack k samovražde je to symfónia jesenných ranných oparov, kedy sa tiene stromov vynárajú z hmiel, aby sa o pár sekúnd do nich zas vnorili. Hra matného svetla a temných tieňov, vlhký ostrý vzduch v pľúcach a záhrobné dunenie krvi v spánkoch...
Skrátka jedinečný a neopakovateľný zážitok pri každom posluchu.