DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 31. júla 2022

WORMROT "Hiss" CD 2022 (Earache records)


 Nezávisle na sobě se ke mně dostaly minimálně ze třech stran nářky od pravověrných grinderů nad novým albem Wormrot. Jasný důvod, proč to album neposlouchat, odsoudit jako neposlouchatelnou píčovinu a pustit si Assuck. :-) Skutečně nevím, proč jsem to neudělal, ale v nějaké neopodstatněné touze po nové muzice jsem si album Hiss poslechl. Ostatně nic nemůže být horšího než poslední Carcass, že jo, tak proč se bát.

Už jen obal vyvolává obavy. Nějaká postava potopená ve vodě..., co tím chtěl asi singapurský poeta říct? (Story behind se dá určitě dohledat na netu) Určitě to, že se nebude jednat o žádné klasické grind corové klišé, že ano? Smysl to dává, protože jestliže obal není gc klasikou, tak hudba už vůbec ne! 
Hned od začátku se dějí strašné věci. Naprosto nelidsky rychlej blast od mistra Vijeshe je po chvilce doplněn Burton C. Bellovým Fear Factory zpěvem od Arifa! Chlape bídná, co mi to sakra děláš?! Navíc kytarová práce má ke klasickému grind coru tak daleko jako Gutalax ke grindu, ale to se dalo více méně čekat, protože už na předcházejícím album bylo jasně slyšet, že Rasyid žádné "scumovské" riffy hrát nehodlá. Člověk se skutečně nestačí divit, co všecko se na Hiss děje! Je to stále ten starej Wormrot, kterej máme/měli rádi, nechybí jejich klasická chytlavost (která podle mě vždy dělala Wormrot Wormrotem), ale jinak je album doslova narváno množstvím dalších stylů a vlivů, že vám garantuji, že vám z toho půjde hlava kolem! Black metalové dotyky, spousta hard corových partů, emo crust plačky, hard rock pohodindy, noisové skřipanice a pičo housle (!!!) v Grieve (zní to jak Subrosa) a Glass Shards?! Tak to mě poser! 
Eh, jako strážce grind corového grálu bych měl Hiss odsoudit a doživotně vyřadit z grindcorového playlistu za těžkej newschoolismus, ale nedá se to. Pokud k Hiss přistoupíte s otevřenou hlavou a nejlíp s tím, že to vůbec není Wormrot, tak s vámi toto album skutečně zamete. Můžete to album odsoudit za to, že už to není grind core a budete mít částečně pravdu, anebo si poslechnout, co všecko se dá do (původně) grind core naroubovat. Hiss za poslech určitě stojí a když vás bude srát (a to se může velice snadno stát), je tu vždycky ten Assuck, kterej vás zase srovná! Takže já jdu na ten Assuck, ale k tomuto se ještě nejednou vrátím! :-)
Ps. Arif kapelu opouští, což je velká ztráta, byl to tahoun a skvělej frontman. Takže pokud si myslíte, že na to máte, můžete se ucházet o pozici zpěváka ve Wormrot. (Nemáte)

-Zbyňa Beggard-

Žiadne komentáre: