DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 5. júla 2020

WINTER "Into Darkness" (Extended edition)2x 12"LP 2020 (Swart Records)

Moja srdcová záležitosť, dostala znovu šancu a po asi dvoch reedíciách, vychádza aj tretia.A myslím si, že táto je urobená najlepšie. Megaluxusné balenie obsahuje 2 LPčká. Regulérny album "into darkness" z roku 1990 a vydávala ju vtedy ešte začínajúca firma Nuclear Blast a ich ep/demo "Eternal Frost" z roku 1989. Kapela toho nikdy viac nenatočila, možno ešte by som sem pichol reunion live vystúpenie. Všetko je ukryté v boxe a ten navyše obsahuje aj 32 stránkový booklet, kde nájdete fakt raritné letáky,plagáty,obaly, dobové recenzie a všetky infá k albumom.
No a teraz k hudbe. Winter predbehli jednoznačne dobu a myslím si, že ich kvality boli docenené až po rokoch,ale to už neexistovali.Ich debut vydával vtedy v roku 1990, firma Nuclear Blast, ktorá mala v tej dobe fakt čuch na originálnu muziku a vydávala jeden skvost za druhým.Aj WINTER svojou ťažkotonážnou, pomalou muzikou dostali každého.A to bolo ešte pred death/doom boomom, keď všetky death metalové kapely začali spomalovať. Veď teraz jeden song od Winter dokonca skoverovali Asphyx a znie to,ako keby to bol ich song. Winter mali fakt obrovský vplyv na smerovanie muziky a vývoj death metalu v tých rokoch. Je len veľká škoda, že im sa uznania dostalo až po smrti. Možno to tak malo byť, každopádne ďakujem nenápadnej firme Swart Records, ktorá tento skvost vydala.Zaplatíte síce viac,ale za svoje peniaze dostanete, fakt dobre odvedenú prácu, čo s sa týka vyzáže.Dobrá muzika, je už len bonus.
-Lepra-

Žiadne komentáre: