DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 18. januára 2019

GREBER, HUMANITY IS A CURSE, 7M$, STRIKE DOWN – 11.1.2019 MARIATCHI, NITRA



Pozvánka na prvé hučanie v novom roku prišla dosť na rýchlo. Tomáš Cyprus sa nám ozval cca týždeň pred akciou s ponukou zahrať si v Mariatchi klube v Nitre v spoločnosti Kanadskej a Nemecko/Talianskej sludge core kapely. Richťo je starý kámoš a teda zahrať si u neho??? Hocikedy!!!! Chalani poprehadzujú piatkové šichty a v podvečer už dreme gumy Radovho Suzuky na R1-ke. V Mariatchi sme okolo pol ôsmej. Na mieste sú už všetci účinkujúci, okrem kapiel asi tak 10 ľudí. Takto to vyzerá aj v čase, keď sa pôvodne už malo hrať. Do pol deviatej sa to tu však zrazu zaplní a môže sa začať. 
STRIKE DOWN
Ako prvý to odštartujú miestny Strike Down. Hard core trash na dve gitary bez basy. Prvých 15 minút si ako tak podupkávam, potom ma to už nebere. Chýbal mi tomu nápad a šmrnc. Vpredu sú však ohlasy pozitívneho charakteru, spokojný tak môžu byť všetci. Po nich prišiel náš čas. Zvukár je hneď pri našom prvom kontakte zmätený a keď sa dozvedá, že bude zvučiť Marekovu pílu neverí vlastným ušiam.
SEDEM MINÚT STRACHU
Potom má nejaký problém aj s Rišovou basou ktorá mu nešla cez linku, no proste bol z nás trochu mimo. Po našich klasických siedmich minútach, ktoré som si tento krát ustrážil vďaka hodinám zavesených na boku, bol doslova hotový. A to sa Rado ešte celkom krotil, neskákal do bicích ani nič iné nepováľal okrem seba. Jediná si to odniesla pokrivená mriežka na mikrofóne.
HUMANITY IS A CURSE
Ako tretí nasledovali Humanity Is a Curse. Taliansko Nemecké trio so základňou v Berlíne sa s tým vôbec nesrali a vybalili poriadnu dávku mangel crust kolovrátku s pomalými valivými zmenami tempa. Jednoduché a úderné postupy v podladenom, poriadne masívnom zvuku dostali kotol poriadne do varu.
GREBER
Na záver kanadské duo Greber. Minimalistická zostava basa a bicie, obaja tiež striedali revy, prikúrila pod rozovretý kotol svojou dávkou sludge hard core s občasnými grind výpalmi. Prevaha pomalých ťažkých pasáží bola však citeľná. Ich muzika bola o dosť prepracovanejšia a pestrejšia, taká až mierne pošahaná, čo je mne nesmierne sympatické. Z obidvoch muzikantov cítiť bohaté skúsenosti z ich ďalších kapiel (Fuck the Fact, The Great Sabatiny...) a týmto koncertom mám opäť len potvrdené, že na to aby sa narobil poriadny humbuk neni treba plný stage. Hneď ako to ukončia napakujeme vercajk do motora a vyrazíme smer home sweet home. Začiatok roka teda máme za sebou a neostáva už nič, len si želať nech to v podobnom duchu pokračuje aj ďalej.


Jan IP

Žiadne komentáre: