DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 9. januára 2019

DROM / BLUES FOR THE REDSUN "fullmoon alchemy narcotic session" split 12"LP 2018 (Metal gate)

Hezkýýý. Dve kapely z Čiech hrajúce pomalú muziku, podanú na dva štýly. Každopádne Česká scéna prekvapuje stále viac a viac s laťkou, ktorú kapely posúvajú stále viac hore. Toto je jeden žiarivý príklad.
DROM si už na scéne niečo odskákali a ich kvalitu, zohratosť a hlavne vyzretosť, dokázali v tomto jednom songu , dlhom skoro 20 mint. To sa im podarilo neskĺznúť do nudy a pritom použiť len jeden riff, ktorý hypnoticky dookola ide. V strede pridali vkusne upravenú vsuvku, ktorá už zaváňa elektrom, aby sa vzápätí vrátili späť k hlavnému riffu. Ich škatuiľka na seba samých  je post metal, lenže tu toho nájdete od emo HC cez shoegaze až po doom. Fakt príjemná vec, skôr náladová a relaxačná, než na vytrepanie gebuľe!
BLUES FOR THE REDSUN sú zase presný opak . Plavia sa na jednej lodi ale každý drží v ruke ináč veslo. Toto je klasická surovosť. Zvuk ako Black Sabbath na svojich ranných počinoch a do toho tá funerálnosť jedného riffu, ktorý hrajú 16 minút. Je to surové, ohlodoné až ku koreňom. Už sme ich tu raz mali na split kazete s OMM a odvtedy sa nezmenili. Je to stále sutové a znie to ako nejaká zabudnutá doomová záležitosť zo 70 rokov.
Každopádne pre mňa osobne, príjemné prekvapenie toto LP. Nápaditý split, nápaditý obal, neošúchaná vec na scéne.
-Lepra-

DROM
BLUES FO THE REDSUN

Žiadne komentáre: