DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 28. októbra 2018

PRUGELKNABE / OTLOUKÁNEK split 10" LP 2018 (Kooperácia)

Skuldové predstavy na jednom asfalte. Dve experimentálne veci od jedného maníka, ktorý toho má na rováši, už pomerne dosť!
PRUGELKNABE, Duo (Viki -dr.,voc,/ Skulda guit,voc.) založili túto grindcore úderku v znení hesla "Rozmařilé pětičlenné grindcore formace jsou nákladnými dinosaury,proto pod vlyvem ekonomické krize vznikl Prugelknabe jako duo" . Tu je asi povedané všetko. Toto duo do vás nasere 10 vecí z čoho ešte niektoré songy majú svoje podsongy (hehehe) a to vo forme pár sekundových štekov. Energická sekanica, ktorá skôr zapadne do fastcore škatuľky (no veď Skulda to má v krvi), ktorá sa vytláča cez repráky tak, že máte pocit že Vám niekto šmarí bejzbalkou po temene hlavy, počas počúvania. Fakt to má povestné "gule" a hlavne, poriadnu dávku energie a z každého rohu na vás dýcha originalita!!! Presne to je to, čo už teraz každému chýba. Ako správny Čech by povedal "Nahrávka jak prase" a ono to je, fakt nahrávka, ktorá seká ,metie,tlačí, pohlcuje. Geniálne!
OTLOUKÁNEK je tá istá zostava, doplnená o saxofon, vokál a synťák. No a grind jazz, aký milujem už od čias Painkiller. Palba ako hrom a do toho ten geniálny saxafon, ktorý parádne podchycuje riffy a vytvára úplne inú atmosféru a hlavne, celú nahrávku, ktorá by bola bez nej "len" grind/fastcore, hádže do úplne iných dimenzií, ktoré ešte u nás moc neboli nikdy populárne a ani prebádané!
Dve parádne záležitosti na parádnom formáte desaťpalca.
Toto proste musíš počuť!!!
-Lepra-

PRUGELKNABE

Žiadne komentáre: