DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 12. septembra 2018

SHEEVA YOGA / DOG EGGS split 12"LP 2018 (kooperácia)

Tak a máme tu nový matroš od českých Spazz, to je SHEEVA YOGA. Sympatický chlapci, ktorý nepodľahli vábeniu veku, stať sa legendou za prachy,ale stále si idú to svoje a to poriadne vytrvalo (odhliadnúc od všetkých Skuldových projektov). Ako som už spomínal, keď počúváš grind a všetky jeho vetvy a ešte si sa nestretol,alebo nepočul o Sheeva Yoga, tak to si asi poriadný ignorant.
Muzika je klasický stop ´n go náter, keď za minútu sa vystriedajú asi 4 tempá, od vypaľovačky, cez punk až po sludge. Klasický fastcore, ktorý produkovali práve Spazz , ku ktorým je mnohokrát S.Y. prirovnávaný, asi aj vďaka dosť čitateľnej base. Do toho inteligentné texty a kvalitný zvuk, poriadny rev, poriadne refrény. Čo viac si želať, že ano? Snáď ešte srandička na záver v podobe songu "Burzumhila", ako čistý black metál. Výborná nahrávka.
DOG EGGS sú z Anglicka a hrajú viac punkovejšie ,aj keď zabrusujú práve do grind klepačiek, ale ten punk a aj rock ´n ´roll postupy tu dosť prevládajú. Ten hrozivý heavy metalový výkrik na začiatku a rock ´n ´roll intro, teda dosť vyplaší, ale potom naštastie sa to prevrtne do poriadnej punk/grind mastenice. Hrozne mi ten feeling pripomína thrascore kapely zo začiatku 90 rokov a to teda ja milujem. kapela je tiež poskladaná z členov rôzných spolkov (asi najznámejší sú Afternoon Gentlemen)
Dobre sa to počúva a ďalej nie je čo riešiť. Každý, kto má nad 35 rokov, sa pri počúvaní musí katapultovať v čase. No a preto počúvame muziku, nie??
-Lepra-

SHEEVA YOGA
DOG EGGS

Žiadne komentáre: