DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 24. januára 2017

RÚBANISKO „Keď zvoní kosa/Čistý hnev“ 7“ 2016 (Burina Records)

Malofatranskí nihilisti vrhli v lete min. roku na svet novú sedmičku a spravili to opäť štýlovo. Klasická dvojpoložková 45-otáčková záležitosť, vrátane (k tomuto formátu v minulosti náležitého) väčšieho stredového výseku a tradične jednoduchého obalu, na ktorom ale netradične namiesto Dášových linorytových motívov dominuje foto bandy. Po tejto stránke vsjo jásna.
Hudba sa nesie tiež v najlepšej tradícii tohto horského ansáblu. Surová a drsná, ako ju máme radi. Vždy, keď dokola vrcím túto placečku, trochu mi je ľúto, že obe tieto šupovice nedoplnili dvojicu songov na splitku s Cheap Talk, bo okrem toho, že boli nahraté v rovnakom termíne, dopĺňajú ich aj hudobne. Najlepšie je to počuteľné vždy, keď si po splitku hneď pustím tento „singel“. Drsnú jazdu „Ancikrist“ a divokú „Tokyo hotel“ tu vystrieda miernejšia „Keď zvoní kosa“ v strednom tempe, s najmelodickejším refrénom v doterajšom pôsobení kapely. Teda, aspoň podľa mňa, dostať to z hlavy býva niekedy problém. Riffy sú tu skvelé (povedal by som, že až Korbeľovsky rockové)), búšenie bicích k nim náležite uspôsobené (rýchlejšie stredné), skrátka hitofka jak sa patrí. Na druhej strane potom striehne „Čistý hnev“, celý hodený na sever. Po fujavici v intre sa ozve blackmetalová gitara podporená rýchlou dvojšlapkou a už sa ježia chlpy na zátylku. Rytmičák pomaly usekáva tempo a atmosféru umocňuje melodická vyhrávka druhej gitary. Parádne načernalý je potom aj refrén s klepačkou a havraním škrekotom. Celkovo je Čistý hnev viac trú bľek metál jak pank, ale parádny.
Tradične som spokojen, no nenaplnen. Mám málo, furt mám málo. Asi by to zas chcelo dlhší matroš.

-Majto C.-


Žiadne komentáre: