DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

štvrtok 16. augusta 2012

NIGHT OF HARD DRINKING Fest 21.7.2012 Motorest Dubník

 20:00 - 20:25 Rúbanisko
20:40 - 21:00 Massmord
21:15 - 21:35 Barney Gumble
21:50 - 22:10 Systemic Damage
22:30 - 23:00 Beton
23:15 - 23:45 Idiots Parade
00:00 - 00:35 Graf Orlock
00:50 - 01:25 The Public
01:40 - 02:00 Mindfuck
02:15 – 03:00 Dren

Oslava narodenín je veľká vec, hlavne ak oslávencom je starý dobrý kamoš a na svoju oslavu si pozve hneď 10 kapiel z celého slovenska, od Vranova až po Blavu plus jedno prekvapko z USA. Tak sme sa teda tak ako pred piatimi rokmi znovu všetci stretli na motoreste Dubník, aby sme tak zapili a oslávili Richardovu 35-ku. Motorest Dubník tu už pred tým par akcií zažil a určite aj sám Lepra do teraz spomína na slávne časy vegafestu haha. Na miesto činu prichádzame už okolo druhej poobede, v dvoch kotloch sa vari vega guláš, jeden má na starosti Muco s partiou z Vyhieň a druhý je trenčianskeho charakteru. 
BARNEY GUMBLE
 Postupne prichádzajú ďalší návštevníci a schádza sa tu poriadna partia starých známych aj neznámych a nálada je viac než dobrá. Ja keď Richard stanovil hracie časy, ktoré by sa akože mali dodržiavať tak hneď na začiatku je malý sklz, keďže pribudla ešte jedna rodinná kapielka oslávencových známych v zložení otec, matka a ich asi 9 ročný syn. Trochu sú problémy s nastavením zvuku a Bibo ako hlukmajster, behá, šteluje, nastavuje a robí čo sa dá, no vidno že je z toho trochu mimo, keďže toto trio nemá s tvrdou muzikou nič spoločne. Krátky začiatok na fujare, pridávajú sa husličky, bubon a gitara a ja sa trochu cítim ako na folkovo alternatívnych slávnostiach. Partii podgurážených fanúšikov to prišlo všetko nesmierne smiešne, no ich chrapúnske posmešky sú schladené ráznym krikom maminy. Poslednú skladbu odohrá mladý chalanisko sám na gitare, kde  svoj talent predvedie na plno a až neskôr sa dozvedám, že celú tú skladbu, hudbu aj text zložil sám. Klobúk dole. Nastupuje starý známi Daša so svojím nihilistickým projektom Rúbanisko. Ten 
IDIOTS PARADE
 kto ho už videl dobre vie o čo tu ide a pre tých čo ešte nie, poviem len, že je to sám chalanisko so španielkou a chytľavými, trefnými textami proti všetkému čo ho serie. Jeho nadhľad a charizma na pódiu sú neuveriteľne silne. Ako ďalší sa hrnú na mini pódium Massmord zo Šurian a toto je čisté švédsko. Ich crustový kolovrátok to tu poriadne rozhýbal a pred nimi sa vytvoril celkom slušný kotol. Barney Gumble sa taktiež nenechali zahambiť a bez servítky sypali skladbu za skladbou. Old school hardcore s trefnými komentármi pomedzi skladby znel veľmi sviežo a energicky. Po Sereďanoch idú na to amíci Graf Orlock. Tý mali hrať pôvodne až neskôr no boli vraj unavený z cesty a hneď po odohratí chcú zase pokračovať ďalej. Na nich som bol celkom zvedavý, počul som nejaké veci z youtube a myspace a tie zneli celkom dobre, inak som sa s touto grupou nikdy predtým nestretol. Tu my to však nejak nesedelo. Cele to bolo také nemastne, neslané a aj napriek celkom slušnému nasadeniu tomu chýbala šťava. Beton dorazli na Dubník rovno z Fluff festu a v novej zostave ich vidím po prvý krát, tak som zvedavý. Martin sa na poste speváka 
MASSMORD
 predviedol na výbornú a celkovo nový death metal feeling sedí kapele skvele. Mohutné gitary, ťažké rifi a buldozér v podobe bicích robia svoje a pár odvážlivcov skáče na hlavy ostatných rovno z asi trojmetrovej aparatúry. Tak tomu poviem poriadna narodeninová atmoška haha. Set Betonárov sledujem asi tak do polovice, keďže po nich ideme my s IP. Dnes tu máme predposledný koncert s Petronelou. Hneď od prvých tónov sa pred nami strháva poriadny kotol, ľudia padajú po zemi aj po pódiu, Maťovy stále niekto vypne buster, no je to veru poriadne peklo. Dnes sme si pripravili špeciálny set a vytiahli sme aj nejaké staršie vály. Cover V.O.K.K. si s nami odhučal Kristian a cover Sangre De Cristo tak ako pred piatimi rokmi sám oslávenec Richard. No hneď na začiatku mu vytrhnú mikrofón a Rišo sa stráca v dave, ktorý ho pohltí ako cunami. Vďaka vám všetkým za skvelú atmosféru a podporu!!!!!! Po nás nasledujú východniari Sistemic Damage. Stihol som akurát posledné 3-4 skladby, no to čo som počul znelo vynikajúco a poriadne živo. Rýchly grind core s príchuťou ostrého death metalu v podaní týchto štyroch vranovčanov nemôže sklamať. Trio z kysúc The Public my poriadne vyrazili dych a ukázali všetkým, že aj keď v poslednej dobe o nich moc nepočuť, vedia to ešte stále poriadne rozbaliť. Nadupaný rýchly HC s ozónom za bicími postavil na nohy všetkých, ktorých už v neskorú večernú hodinu opúšťali sily a v žilách mali viac alkoholu ako krvi. Mindfuck boli pre nás poslednou bandou, keďže na naoiseoveho šialenca Drena sme to už zabalili a bola to teda riadna bodka za týmto hlučným večerom. 
public
 Surový grind core v zostave gitara, bicie, spev, jednoduché rify, priamočiare bicie a lietajúci Tomáš, ktorý skákal z pódia ponad hlavy posledným živým jednotlivcom. Netuším kde ešte brali energiu, no malo to gule. Noise hluk Dren sme teda už nezvládli a pobrali sme sa na cestu domov. Pokochal som sa aspom pohľadom na niekoľko jeho krabičiek, efektov a neviem čoho všetkého možného čo môže robiť hukot. Nedeľu sme s mojou milou skoro celú prespali no ešte dlho som mal v sebe veľmi dobrý pocit a energiu z výbornej akcie a stretnutia s množstvom priateľov. Vďaka Richard a ešte raz všetko najlepšie!!!!!
Jan / IP
MAJSTER ZVUKU "VOMITORSOUND"

Žiadne komentáre: