DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 6. januára 2023

OLD TOMB/ MONOLITH split MC 2022 (Jablka Ďaleko Od Stromu)

 

Konečne poriadne bahno zo Slovenska. Druhý počin OLD TOMB už vyšiel, ako EP na CD ale v záujme zaujímavosti, ho kreatívne vydavateľstvo Jablka Ďaleko Od Stromu, vydalo teraz na kazete v limitovanej edícii 50 ks, ale ako splitko s ďalšími Slovákmi, MONOLITH. 

OLD TOMB ,majú tieto tri skladby, ako druhý zárez na pažbe. Zaplnili dieru na Slovenskej scéne, kde síce sa nejaký jedinci pri svojich kompoch snažili o nejaký drone a podobné,ale vždy to vyznelo celkom až smiešne. Toto je ale už iná krv. Kapela čo hrá aj naživo a tak svôj um, dokážu fakt dobre pretaviť aj do nahrávky. Toto má navyše taký zvuk, ako keby ste trhali asfalt v auguste s bagrom. Poriadny rezavý, mohutný, presne taký,aby vám počas hrania v gatiach roztrhalo servítky. Mohutné sludge riffy, pomalé tempo, hrubý rev. Fakt všetko ako má byť. Muzika nie je nič experimentálne,ani nič neotrlé ,ale na Slovenské pomery, vysoko nad priemerom. Kľudne si to môžu v kvalite rozdať s celou Svetovou scénou. A keby som ich mal prirovnať k niečomu, tak asi k ranným Monarch. Osobne je mojim favoritom song "Chthonic Crawler", ktorý perfektne mení tempá a aj melódiu. Pre mňa osobne , jedna z mojich naj kapiel na Slovensku. Len tak ďalej chlapci!

MONOLITH sú tiež zo Slovenska a v živote som o nich nepočul.Ale viem, že kapiel s podobným názvom je fakt dosť. Dokonca aj v tomto štýle. Ale to len tak na okraj. Monolith si svoju koncepciu viac postavili na drone a tak song "Portal" je ako keby z oka vypadol Sunn o))).Ťažkých 11 minút bahnička.  Ďalšie veci už ale idú v sludge štýle s viac raw zvukom . Tiež pomalé, tempo, hodné tejto škatuľky, poriadny humusácky zvuk, spestrenia v podobe intra z filmu a tiež parádneho echa na vokále.Tiež tri songy, tiež tá istá koncepcia muziky a tiež hlboká poklona nad muzikou. Fakt parádna kazetka!!

-Lepra-

OLD TOMB Bandcamp

MONOLITH Bandcamp

Žiadne komentáre: