DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

piatok 28. októbra 2022

MORBID ANGEL DUST "Retalation EP" kazeta (Calvos 73 records)

Patres a Adres sú dvaja kamaráti, ktorí obľubujú rožovku a grindcore. Pravdepodobne im nestačilo, že už hrajú spolu v grind kapele Sick Destroyer s ďalšími veteránmi českej grindcore scény, a tak si založili dvojčlenný projekt Morbid Angel Dust. Podľa názvu a grafického spracovania to vyzerá, že sú ovplyvnený americkou drogovou tematikou a hip hopom, podľa hudby počuť ovplyvnenie americkým a austrálskym grindcorom.

Retaliation EP je po deme v poradí druhá nahrávka, ktorá bola opäť nahrávaná na skúšobni v Prahe a následne zmastrovaná Šamanom. To sa javí ako výborná voľba pretože zvuk je oproti demu plnší, agresívnejší a zmiešaný v ideálnom pomere s pachom skúšobne a výparmi rožovky, čím uľahodí každému poslucháčovi špinavého grindu.

Na kazete sa nachádza 6 songov s dĺžkou okolo minúty, z toho posledná inštrumentálka sa rovná rožovka theme song s veľmi zaujímavou opakujúcou sa gitarovou linkou. Zvyšné vály sa nesú v duchu jemne komplikovaného extreme grindcoru, plného blastbeatov bez akýchkoľvek prímesí death metalu. Cítiť ovplyvnenie kapelami ako Discordance Axis alebo The Kill, dokonca predposledný vál “Fox Snout” mi svojou atmosférou pripomína tvorbu Asterisk*, za čo palec hore, pretože to je jedna z mojich najobľúbenejších švédskych grindcore kapiel. Pri obidvoch členoch netreba pochybovať o ich muzikantskej zručnosti, či song writingu, každopádne všetko v čom majú obaja prsty sú nadpriemerné kapely a nahrávky. A aby som nezabudol tak oproti demu sa tu objavila aj basa a vokály si podelili obaja zúčastnený členovia. Ak ti je smutno ako aj mne za kapelou Mindfuck, tak tu máme adekvátnu náhradu a pevne verím, že nezostane iba pri štúdiovom projekte a snáď budeme mať možnosť zočiť Morbid Angel Dust aj naživo v blízkej budúcnosti.

Nebíčkovo modrá kazeta vyšla v počte 111 ručne číslovaných kusov na pomerne novom labely oboch členov, tak neváhaj a objednávaj, aby si neostal prekvapený, keď sa čoskoro vypredá ako tomu bolo pri demo kazete. Ďalšia nahrávka, ktorú si píšem do top 10 za rok 2022!

-Krv Krist-

BANDCAMP

 


Žiadne komentáre: