DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 29. mája 2022

DARCHAIC "Live At Flesh party 2021" CD 2021 (Samovydanie)


 DARCHAIC z Galanty už má  za sebou 4 albumy .Posledne ich zasiahla rana, že ich opustil frontman Kuna,ale ani to im nezlomilo hnáty a pokračujú v trojke ďalej. No a tak sa rozhodli, že si vydajú Live album sami a viac menej tak otestujú, ako im to šľape. Osobne nie som fanúšikom Live albumov, ale toto ma celkom prekvapilo zvukom. Nie nadarmo to robil Libor z Vomitor sound a ten zvuk už hraničí s regulérnou štúdiovou nahrávkou, akurát tam počuješ hulákanie ľudí a sykot legendárneho parostroja. Chlapci nasekali rovno 11 skladieb, ako prierez celou ich tvorbou a aj keď hrajú skoro hodinku,je to fakt poctivý set, plný death metalu a sebakritického humoru ich frontmana Riša. Najväčší ohlas má pravdaže sranda "Sukne", čo je pár sekundový výter z hrtana. Zaujímavé, že vždy sú najlepšie tie skladby, s ktorými sa zaoberáte čo najmenej. Takto viete urobiť výlet ich tvorbou a pritom sa nedvihnúťz kresla. Ich death metal je zmesou moderných riffov na štýl Fear Factory s poriadnym murmurom a ten zvuk zabíjá, hlavne ma baví tá čistá basa, ktorá znie, ako tlkot srdca, nejakého bájneho tvora z podzemia. ale to zistíš, len keď si to pustíš na poriadnych reprákoch.

DARCHAIC je kapela, čo nebudí pohoršenie, nešokuje, nevlyzuje sa, neotravuje, nerobí experimenty. Je to poctivá dávka death metalu, na ktorú je spoľah a viete, že keď pôjdete na ich koncert, tak uvidíte kapelu, ktorá verí tomu čo robí a nerobí to z kalkulu,ale z lásky k tej muzike a dostanete poctivú porciu death metalu! 

-Lepra-

BANDZONE

Žiadne komentáre: