DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 28. júla 2024

AXESLAUGHTER / SEDEM MINÚT STRACHU lathe cut split 7"EP 2024 (SSGC)

Sedem minút strachu idú ako utrhnutý z reťaze, jedna nahrávka za druhou.Ale takto to už chodí v noise core. Tentoraz je to vyrezávané priesvitné 7"EP v náklade 66 kusov. takže už vôbec fakt, že si kúpite jednu kópiu, vás dostáva do kategórie "mám raritnú nahrávku". Takže pome na to!

AXESLAUGHTER sú z Fínska a je to dvojica, basa/spev a bicie. Človek by čakal nejaký poriadny noise,ale oni hrajú taký punkový heavy metal. Normálne mi zostala sánka vysieť, že čo to je? Ono to fakt hrajú heavy metal len basa/bicie a to ešte tá basa ani neni zbustrovaná! Nahrávka znie presne tak, ako keď som v roku 1991 natočil v skúšobni aj s bubeníkom na položený kazeťák, cez repráky, demo. Až bol toto cieľ, aby to znelo ako prapôvodné pokusy o metal, tak to vyšlo. Lebo už len fakt, že sa niekto prizná k takejto nahrávke, má môj obdiv.  Toto je ako tunel času. Neser sa s tým a hraj! Ale na ostatných ich nahrávkách počuť aj gitaru, to len ako info sem dávam.

SEDEM MINÚT STRACHU tu majú jeden song "Death By Dezolates" a na moje počudovanie je na ich pomer, celkom pomalý a až som vstal a skontroloval rýchlosť na gramci. Sedelo to. Ináč klasický bordel, na aký sme si už od nich zvykli. Proste naserieš všetko na báze voľnej improvizácie do hláv a ideš!

Suma sumárum je to raritka a ja sa ešte stále čudujem Rišovej neoblomnej a neúnavnej vydavateľskej činnosti!

-Lepra-

SEDEM MINÚT STRACHU bandcamp

AXESLAUGHTER bandcamp



pondelok 15. júla 2024

LYCANTHROPHY "On The Verge Of Apocalypse" 12" LP 2024 (Psychocontrol/Nerve Altar/Wise Grind)

 

26 rokov na scéne a ani o ždibíček nepoľavujú! Tomu sa vraví byť verný tomu čo robím!!!! Nový full album LYCANTROPHY je zase len jedno grind tornádo.Lebo 18 songov zahrať za 17 minút, to je taký štandard v ich dvore. Proste prídu, vytrú vám zrak a uši a vypadnú. Pravdaže to má hlavu aj pätu a hlavne v gitarových riffoch je cítiť progress. Intenzita a brutalita zostáva zachovaná, ako vždy, akurát je tu viac murmuru, no občas to ešte prejde do klasického fastcore vokálu (keď s plnou hubou kričíš) a už škrekot len doplňuje celé. Celá muzika je postavená na  technických riffoch a stop ´n´go tempe bicích. garantujem vám, že nebudete rozoznávať kde skončil, kde začal ďalší song,lebo je to tak nahustené a intenzívne. Mne to príde ako keby som pomiešal Lack Of Interest s P.L.F. a osolil Phobiou. Absolútne peckový zvuk z Shaarku,ale mixovaný v Davose.Vytrháva to asfalt. Nachystajte sa na úplne vyčerpávajúcu jazdu, kde sa nezastavuje ani len na chvíľku,akurát posledný song "Traces Of Decay" svojím začiatkom vám dá vydýchnúť,ale aj ten sa potom zvrtne. Fakt intenzívna nahrávka,ale je presne taká, na akú sme zvyknutý od nich a akú sme aj od nich očakávali! Tu nie je o čom. zaručená kvalita, zaručená brutalita,zaručená intenzita!! Smekám klobouk.

-Lepra-

LYCANTROPHY bandcamp

PSYCHOCONTROL records bandcamp