DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 24. septembra 2017

INDOCTRINATE „Aftermaths“ LP 2015 (kooperácia)


Kúpil som raz od Adrika 7-palec tejto rakúskej partičky, že na skúšku. A skoro som sa vtedy posral. Ich tvorba ma dokonalo zasýtila len z tých dvoch vecí, čo na ňom boli. Povinnosťou bola kúpa ich lp, hneď ako som ju zbadal v nejakom distre. A materiál z neho je ešte výživnejší.
Hneď úvodná grindovka „Praise the plastic lord“ s textom o vymývaní mozgov v dnešnom konzume ako aj nasledujúca „Ecocide“ (už názov napovie o čom je text) sú minútové vypaľováky v duchu starých Carcass (najmä chrastivým zvukom gitary a spevákovou farbou hlasu). Dostali ma do vytrženia. „The outlaw“ je komplexnejšia vec plná rôznych pasáží, od pomalého úvodu, cez strednú crust-hardcorovú časť po nasekaný záver. „Set fire to kingdoms“ o vymývaní mozgov cirkevnými vyhláseniami o „znášaní utrpenia v tomto svete, bo vykúpenie príde v nebi“ je song podobného charakteru, s nadstavbou parádnych melodických vyhrávok. „Outcomes of the sickness“ je drsný hardcore s carcassáckym škrekotom. Nikdy by som nepovedal, že tento druh prejavu tak parádne vynikne v inej muzike. Znie to úplne beštiálne aj v takej „Wheels“, ktorá je tempovo pomalšia a celkovo aj hudobne miernejšia, no tento spev ju pritvrdzuje. Zato nasledujúca „In silence they suffer“ napriek začiatku v pomalom tempe po pár taktoch zrýchli, no je spestrená rôznymi stopkami, zmenami temp a rôznymi vyhrávkami. Textovo o utrpení animálov, no podané zaujímavou formou. „F.O.A.D. Fuck off and decompose“ je rýchla, hardcore-nadupaná antifašistická agitka s parádnym spomalením v závere. „Prayers“ začne grindovým nášupom, no tradične v závere spomalí. Kým sa tak stane, band prestrieda zopár tempových zmien. Popisuje nenažranosť súčasného molocha – kapitálu. „The aftermath“ je najdlhším kúskom tejto kolekcie a podobne ako ostatné v sebe nesie prvky od grindu, cez hardcore až po vybrnkávanú pasáž s temne vrniacou zboostrovanou basou a dunením kotlov v strede. Úžasná vec. V podobnom duchu sa nesie aj záverečná „New homes for the have-nots“, kde tiež po rýchlych častiach song vrcholí v pomalej sekanej pasáží a atmosférickom praskaní aparátu.
Nadupaný album, ktorý mi stále má čo ponúknuť aj po toľkých vypočutiach.
Silne mi tvorba rakušákov páchne tvorbou orlovských Hibakusha na albume „Pandora“. Tiež do crust-grindových základov namiešavajú množstvo prvkov hardcoru, punku a melódií. Ak k tomu prirátam ten beštiálny vokálny prejav... Kto má rád nadupaný, grindujúci hardcore so silným politickým presahom, nemá čo riešiť. Toto je placka pre neho.

-Majto C.-





Žiadne komentáre: