DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 1. októbra 2017

KONVENT ,JUPITERIAN, HEXEN, Ungdomhuset, 30.9.2017, Kodaň

Je sice hezky trcet 3 mesice vprostred lesu ve Svedsku a je hodne krasny 2 mesice stanovat v uplnem tichu a samote, ale clovek obcas potrebuje nejaky to povyrazeni. Nejlip tak se navalit v hospode, jeste lip s nekym a uplne nejlip zajit do hospody a pak na nejakej ten koncert kapel, z jejichz produkce se normalnimu cloveku dela spatne. Ale normalni veci jsou pro normalni lidi a ti jsou mi ukradeni, ze jo.
V hospode testuju vzorky a Brewski Pango me vrha do nefalsovane pivni extaze. Utopil bych se v tom! Z hospody troska te mestske cyklistiky (nesnasim to!) a uz jsem na "baraku" (ungdomhuset), kde se schyluje pomalu k produkci. 3 kapely, vetsinou doom/death/sludge. Starej klasickej doom metal mam rad, tak jsem zvedavej, co se bude dit. A hned ze startu se deji veci! Si rikam, ze je tu nejak podezrele moc fanynek, ale to je samo sebou paradni. No ale jeste lepsi je, ze ty baby lezou na podium a chapou se nastroju!
KONVENT
Coze??? All girl doom band? No tak to jsem jeste nevidel! Holky maji tak kolem 20, kytaristka (danska kraska par excellance) vypada na 17. Konvent! I kdyz ma kytaristka tricko Paradise Lost, tak o takovy doom metal se nejedna. Melodiemi se setri a sazi se a jednoduche party v ultra pomalem tempu. Zpocatku to je dobry, po case je to vynikajici. Hned po prvnim songu propuka v obecenstvu poradna vrava a holky nas castuji usmevy od ucha k uchu, nervozita z nich pada a koncert nabira na drtivosti. Specialne zvuk kytary lame kosti. Je mozno spatrit a slyset nemale rezervy a prehmaty, ale mam pocit, ze na to nikdo moc nehledi, baby valcuji neskutecnym zpusobem. Pasaze, kdy do ciste basy chropti zpevacka a song se po te zvrtne do stredne tempeho drceni, jsou skutecne vystavni. Nemene interesantni je synchronni headbanging ctyr blondatych hlav. Vybornej koncert! Tezko rict, jak dlouho to holkam vydrzi a dokdy je to bude bavit, ale potencial je tam obrovskej. No uvidime!
Druzi jsou brazilsti Jupiterian. Neznam. Doma z youtube to ale znelo dobre a ceskej koncert se netu vychvaloval. No... Prvne. Borci jsou v pohode, ale jak nezvucili, tak se sli prevliknout do habitu s kuklou. Nesnasim tyto teatralni picoviny, fakt ne! No ale hraje jim to skutecne nevsedne. Po primitivnim drceni od divcich Konvent se hraje jina liga. 2 kytary, ktere skutecne hraji. Pro me tezko uchopitelna muzika, dost narocna na poslech, i kdyz skvele zahrana, mam potize se do toho obcas dostat. Pasaze, ktery vyrazeji dech a clovek jen krouti hlavou, ze kurva co to tam hraji, se stridaji s nudnymi do nekonecna se opakujicim ubijejicimi pasazemi. I odezva lidi je slabsi. Nicmene kvalitu a originalitu to melo obrovskou, to byl proste neprehlednutelny fakt. Ale koule mely holt vetsi paradoxne holky z Konvent. Posledni jsou Nemci Hexen. Prichazi pomalovani nejakym warpaintem ci cim a ja uz pomalu odchazim. Kytarista s basakem maji pod nohama poradnou sestavu pedalu a vsude hori svicky a zapaleny vonne tycinky. Toto nevypada vubec dobre! Jeden clen se venuje ciste podmazujicim plocham. Jsem uz skoro pryc, kdyz superzdlouhave zacinaji. Mozna to uplna picovina nebyla, ale uz tech ubijejicich temp mam tak akorat. Jdu za kamosem, co jsem nevidel 9 let, do hospody. Ale ani tam jsem to uplne nevyhral, panacek uz sedi v hospode moc dlouho...
Ale cert to vem, vecirek byl super. Mlady Danky skutecne prekvapily! Jejich prirozenost a zapal byl odzbrojujici. Jupiterian byl vybornej taky, jen mi to tak nesedlo.
No nic, za tyden The Grind Core Family Weekend!!!
-Beggard-Zbyňo-

Žiadne komentáre: