DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

nedeľa 22. mája 2016

VIRTUAL VOID "Rest In Piss" (Pařát, 2016, 47:16)


Pařát je v súčasnosti jediný metalový magazín, ktorý si kupujem, dobre vyzerá, má narvaný obsah, redakcia takmer vždy tuší, o čom píše, a je tam snaha nestavať ani tak na „povinných jazdách“ ako skôr na priblížení nových zaujímavých záležitostí. Takisto oceňujem pařátovskú vydavateľskú činnosť, kvalita vydaných vecí je síce kolísavá, tak pol na pol medzi „slušné/železo“ a „zbytočné/strašné dačo“, ale tentokrát si vybrali tú lepšiu chvíľku a severomoravským veteránom VIRTUAL VOID vydali už druhý album (celkovo ich kapela má štyri).
VIRTUAL VOID si z 90. rokov pamätám ako spolok, raziaci staroškolský, prvotný black v dobe, kedy sa všetci naokolo zbláznili do Nórska, tu a tam až tragikomicky, a náklonnosť k starým metalovým „rýdzim a neuhladeným“ časom im vydržala dodnes. Predošlý album „Ride To Hell On A Fucking Whores“ bol mixom starého, prevažne európskeho black a thrash metalu, vychádzajúcim z VENOM, HELLHAMMER, CELTIC FROST, s istými momentmi upomínajúcimi na škandinávsky death metal rokov 1988 – 1992. Nových desať skladieb ide o kus ďalej, možno v trochu zvoľnených, ale razantne úderných stredných tempách. Hudobne je to o čosi pestrejšie, nápaditejšie a atmosférickejšie, hutný, jedovato ponurý starý tvrdý metal, nadupaný black-thrash-death koktail so solídnymi harmóniami a variabilným drsným, skôr revaným vokálom. Má to „živý“ oldschool zvuk, hudba kope a záverečná skladba je kompozične i vokálne „rozkvitnutá“ tak, že skoro pripomína TRIPTYKON. Pamätníkov by toto osloviť malo, mladí „metalisti“ si „zmrzlinu“ načešú pri niečom inom.



-Martin Lukáč-     

Žiadne komentáre: