DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 19. augusta 2013

JAKUBYSKO / PASKUDA split 12"LP 2013 (Kooperácia)

V takej tajnosti a rýchlosti vyšiel tento split, že som o ňom nemal ani len potuchy, že to má vyjsť, alebo že je to v pláne. Proste zrazu tu je a hotovo. Pome naň! JAKUBYSKO ti normálne zrejú jak víno. Absolútne ich najlepšia nahrávka, akú kedy som počul. Ako zvukovo, tak hudobne, úplne vyzretá záležitosť. Začína to ako klasický dis beat ,ale následne sa to zvrtne do klasického fast core ošialu. Nie je to však, obyčajný fast core, kde sa jedna skladba podobá na tú druhú. Každá skladba, má svoju štruktúru a rozoznáte ich od seba, čo sa tak často v tomto štýle nestáva. Filipov gitarový
 rukopis väčšine pripomenie práve Idiots Parade, čo je logické, veď si tam pár rokov odkrútil. Fakt skvelá jazda, ktorá popri klasických fast core tématoch obsahuje aj prvky thrash metalu, štipku punkových postupov, proste taký dobrý old schoolový mix, presne ako to robili staré thrashcore kapely na začiatku 90tych rokov. Intrá zo Spalovača mrtvol, texty v Slovenčine, čo viac povedať. Dokonalosť se vším všudy, vrátane obalu. Ja neviem ako by sa tvárila komisia metal head award (alebo ako sa to volá), keby počuli túto nahrávku, ale to sa pravdepodobne nikdy nestane-))) PASKUDA. Týto drevorúbači hrajú tiež v podstate fast core, ale tak isto ako u Džakubyska aj tu najdete odkazy na iné štýly a špeciálne Paskuda dosť zabudováva do svojich mangel songov , vybrnkávačky a keby ste náhodou len tak hodili ihlu gramca bez uváženia na platňu a tam zaznela jedna z vybrnkávačiek uprostred skladby, tak vám garantujem, že by ste neverili, že hrá nejaká mangel kapela ale vsadili by ste na nejaký emo core. Každopádne je to vítané spestrenie nahrávky a ich songov. Sound je tiež super, takže ja ani nemám čo vytýkať tejto nahrávke. Jedinou slabinou je nezosúladený vnútorný obal a tak isto minimum informácii o kapelách a nahrávaní. Odhliadnúc od tochto malého zádrheľu, pre mňa jednoznačne Slovenská nahrávka roka!!
-Lepra-
http://jakubysko.bandcamp.com/
http://bandzone.cz/paskuda

Žiadne komentáre: