DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 20. októbra 2014

AVVIKA „s/t“ LP 2014 (Music For Liberation / Carpath Bears)

Bratislavskí Karpatskí medvedi sa okrem organizovania koncertov angažujú aj v občasnej vydavateľskej činnosti a tento dvanásťpalec je ďalším počinom s ich logom. V parádnom sieťotlačou ozdobenom kartónovom obale s vloženou trojjazyčnou textovou prílohou (nakoľko sa jedná o anglicky spievajúci česko-švédsky projekt). Veľmi sympatická vec – presne toto som mal rád na vydaniach Malárie records na počiatku 90s.
K hudbe samotnej. Na albume sa nachádzajú 2 monštrózne songy, pričom prvý „Fire“ otvára intro ladené do dark-ambientu, kde sa do klávesovej slučky ozýva hrkot raťazí, aby sa po štyroch minútach vynorila krásna post-rocková vybrnkávaná gitara podporená slákmi a postupne sa napájajúcimi decentnými bicími s basou, ktoré vystriedajú drsné riffy gitár a chrapľavý škrek do valivého, pomalého tempa. V polovici sa song znovu stíši a opäť zaznejú post-rockové, jemné gitary a hovorený sampel a postupne pekne vygradovaný motív, ktorý naberá na intenzite cez zahusťujúce sa údery bicích a skončí výbuchom zefektovaných gitár a striedania uškriekaného spevu s čistým ženským chorálom, po ďalších drsných slohách sa cez sampel s typickým škrípaním bŕzd zastavujúceho vlaku song dostáva k záveru.
Druhý song nazvaný „Eternal Treblinka“ začína šumením dažďa a čistou gitarou, do ktorej sa postupne pridá ženský hlas odriekajúci text a opäť decentné sláky a postupne pridávané bicie, ako aj druhá gitara s basou. Po chvíli sa strhne prudké crust-hardcore tempo s drsným ženským revom a decentnou gitarovou vyhrávkou v pozadí. Song sa ešte párkrát premení, čo do rýchlosti, či intenzity. Je v ňom veľa skvelých pasáží, či už hudobných, či vokálnych. Povedal by som, že sa mi pozdáva o trochu viac ako song na áčku. Hlavne sa mi zdá členitejší.
Celkovo je celý album výborný dark-hardcore s emotívnymi a post-hardcore prvkami, ktorý sa skvelo počúva a tak skoro sa nepreje. Myslím, že pre ľudí, čo sa radi nechávajú unášať pomalšími, náladovejšími albumami, je tento správnou voľbou. Ale pozor, vyšiel len v 250-kusovom náklade, tak by som dlho nerozmýšľal...

-Majto C.-





Žiadne komentáre: