DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

utorok 30. septembra 2014

28.9.2014 – Archagathus, Six Brew Bantha, Abortion, Jakubysko – Next Bar, Žiar nad Hronom

Čo môže byť lepšie ako ukončiť týždeň nedeľnou porciou hluku. Archagathus je pre každého grindera dobre známi pojem a nechať si ich ujsť, keď hrajú tunák za humnami, tak to ma ani len nenapadlo. Spoločnosť na turné im robí skvelá pomerne nová kanadská sebranka Six Brew Bantha. Plán bol teda jasný. Naložiť bicie a vyraziť smer Next bar, čo je najgrindovejšia diskotéka široko ďaleko. Avizovaný začiatok akcie sa cca o hodinu posúva, ale až tak nevadí a aspom je trochu čas pokecať so známymi. Pivu sa ako šofér musím vyhýbať no nejaké tie jesenné dymovnice mi cez pľúca prejdú a tak večer ubieha v príjemnej omamnej atmosfére. Prvý výstrel dnes patril ostrieľanému zvolenskému triu, synovcom známeho slovenského režiséra, ktorý v poslednej dobe čoraz viac vystupujú pod pseudonymom Kokotisko. A že nahodia latku hneď pekne vysoko to bolo asi každému jasne. Trashing grind core so srdnatými vokálmi a bez väčších prestávok dávajú hitovky, ktoré poznám už takmer naspamäť. V ušiach mi hučí statočne čo je dobrý znamenie kvalitného kraválu. Táto kapela by si podľa mňa zaslúžila trochu viac pozornosti. Hej Čurbi!!!!! 
DŽAKUBYSKO
Čo tak skúsiť na budúci rok ako im to pôjde na Obscene Extreme pódiu? Jakubyskovcou strieda ďalšie slovenské trio Abortion, ktorý sú tak ako ich predchodcovia zárukou kvalitného nášupu a inak to nebolo ani dnes. Aj keď v žiari už pár koncertov odohrali, tak v Next bare je to ich premiéra. Lepra rozpúšťa svoju tristoročnú hrivu a ide sa na to. Mirči dre ako šijací stroj po generálke a strúha jednu klepačku za druhou s maximálnym prehľadom a výrazom, že to čo robí je tá najjednoduchšia vec na svete. Dnes sa nevyhli menším technickým problémom a pri jednej skladbe dokonca padá na zem PAčková bedňa, čo zvukára asi moc nepotešilo no po chvíľke sa už grinduje ďalej. Prestávku medzi 
ABORTION
kapelami využívam na pokec s Danom a Joeom z Archagathus a spomíname aj na spoločný koncert Idiots Parade a Under Presure v Uherskom Hradišti pekných pár rokov dozadu. Six Brew Bantha sú z Victorie a na ich set som bol kurevsky zvedavý. Z toho čo som počul z mp3, alebo bandcampu to znelo fajne a prisahám čertu že na živo to má silu niekoľko násobne vyššiu. Totálne dosekaný chaotický grind core violence s občasnými pomalšími pasážami a besným živelným spevákom. 
SIX BREW BANTHA
Klasická trojčlenná zostava gitara, bicie, spev im maximálne stačila na to, aby naložili do striedmo naplneného Next baru dávku svojej zlosti a hnevu. Málinko mi vadila dĺžka ich setu, vďaka čomu to ku koncu začalo mierne nudiť, ale inak to bol mazec ako sa patrí. Určite sa po tejto kapele pozrite!!!! No a na záver tí, na ktorých tu všetci celý večer čakali. Je čas na špinavý punk grind core najhrubšieho zrna. Jednoduché, úderné rifi, žiadne prepletanice, ale priamočiare a účinné songy s vražednou silou. Dan a Joe ručia do mirofónov a burcujú na poplach. Škoda, že až na pár momentov 
ARCHAGATHUS
sa nekoná žiadny extrémny moshing, no som presvedčený, že každý z prítomných je maximálne spokojný. Úprimnosť a radosť z hrania sa všetkým štyrom nedá odoprieť a to práve na tejto kapele tak zbožňujem. Celý set si užívam vysmiaty od ucha k uchu, spokojne si podupkávam a kývam hlavou jak dilino do rytmu. Po cca polhodinke je po všetkom, rýchlo balím bicie, lúčim sa so známymi a presne o pol noci, čo som ani nedúfal, som doma. Som tak nabitý energiou, že nasledujúci deň v robote ubehne ani neviem ako. Paráda!!!! Nabudúce sa v Žiari vidíme v októbri na Necrofilth vy zdochliaci.


Jan IP

Žiadne komentáre: