DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

pondelok 14. júla 2014

O INIMIGO „Personalidades Plásticas“ 12“EP 2013 (Prugelprinz Records)

Už som tu aspomínal starší album tejto brazílskej punkovice zo Sao Paula. Na ich zástavke v Trenčíne som od nich zobral aj toto 12-palcové ep-ko vylisované špeciálne na toto euro-tour.
Od prvého momentu songu „Destino fatalidade“ pokračuje tam, kde skončil predchádzajúci album „Imaginario absoluto“, čiže skvelý melodický hardcore punk v stredných tempách s výraznými gitarami ale aj basovými linkami a netradične nafrázovaným spevom s dosť vysokým hlasom, na ktorý si treba najskôr zvyknúť. No minimálne od druhej „Velhas verdades“ mu prestanete venovať toľko pozornosti, bo melodické basové linky sa tam dopĺňajú s gitarovými a je to proste radosť počúvať. V podobnom duchu sa nesie aj „Abandonado pelos anjos“, kde mi zvuk doprovodnej gitary trošku pripomína Kritickou Situaci. A podobným tlmeným sekaným riffom otvorí B-stranu song titulný, v ktorého závere sa ozvú aj z minulého albumu tak typické zdvojené vyhrávky. To hneď nasledujúci „Em passos disformes“ mi gitarami veľmi pripomína Government Issue na neskorších albumoch, ale trošku možno aj Shelter. Každopádne je to veľmi príjemná záležitosť. Posledný „Racional incerto“ ukáže, že kapela nezabudla ani na rýchlejšie tempá, pričom gitary sú stále silno melodické a od zbytku kolekcie sa odlišuje len tým rýchlym tempom.
Veľmi dobre sa počúvajúca záležitosť, ktorá sa ešte stále dá zohnať aj v našich končinách. Kto má rád nevšedne znejúci melodický hardcore-punk, nemal by váhať ani chvíľu, bo vylisovaných bolo len 300 kusov...

-Majto C.-




Žiadne komentáre: