DEATH FIST

DEATH FIST bol jeden z prvých xeroxovýh fanzinov na Slovensku venujúc sa extrémnej muzike. Vznikol v roku 1991 a pravidelne a nepravidelne aj s prestávkami vychádzal až do roku 2005, keď jeho existencia bola nadobro ukončená. Tu bola obnovená jeho činnosť vo forme blogu. Túto stránku ,robia fanúškovia hudby, ktorý si recenzované produkty kupujú sami! Nie sme viazaný žiadnym dlhom voči vydavateľom a kapelám!

streda 16. júla 2014

FINAL EXIT, THE KILL, CONTROLLED EXISTENCE, SEDEM MINUT STRACHU 15.7.14 Erika pub Žiar nad Hronom

Milý deníček. Práve som si vyškrtol z položiek "toto musíš vidieť ešte pred smrťou", jednu z mnoha kapiel. Japonské noise duo možno ani netušilo (doteraz) ,aký sú populárny v týchto krajoch. Začiatkom 90tych rokov im tu vychádzali nahrávky na už zaniklej Českej značke Merciless Core records a hlavne ich miniCD "The Best (S) Hit Fe´s" je celkom kultová nahrávka. Oni sa však rozpadli a skoro 10 rokov hrali mrtvého chrobáka. Až nedávno prišla správa, že zase sú pokope a hrajú a že dokonca navštívia Europu. No ale že navšívia aj Žiar ?? Tak to už som nechápal trocha, ale chlapci z S.M.S. dovtedy otravovali promotéra, kým im nekývol na túto akciu. Ja si myslím že  ešte celkom dlho budú kapely spomínať na tú atmosféru, aká
Otravovači promotérov Sedem Minut Strachu
sa tam vtedy odohrala! Ale pome po poriadku. Je Utorok, v práci ma to nebaví, tak sa ide na akciu. pootravujem ešte zopár kamošov a nazbierame sa nakoniec štyria a ide sa. Na mieste sme medzi prvými a práve nás zastihuje správa, že dodávka s kapelami dostala už druhý defekt a nemajú už žiadne rezervné a vysia asi 17 km od miesta činu. OK. Kedže na mieste sme len my a organizátori, tak sa náš šofér poberie pre nich. Medzi tým dorážajú ostatné kapely a aj celkom slušná horda ľudí.Z tej hordy ľudí je poriadnych 70% členov rôznych kapiel. To už veštilo, že týto asi vedia čo sa má robiť na koncertoch, že ano-)
CONTROLLED EXISTENCE
Miesto na koncert celkom slušné, len nebyť tých kllembových častí. Proste v prvej časti hrali kapely v druhej sme trepali gebulou a tý čo boli v tretej, tak videli tak veľké hovno. takže až ste chceli mať niečo z akcie, museli ste sa dostať do tých prvých dvoch. Medzi tým už dorážajú chlapci na utách aj s kapelami. Reakcia kamoša "Vystúpili Japonci z auta a hovoria mi, žé tu je peknev tejto krajine" , 
a ja im na to "Ano pekne veľa kokotov" -))
Medzi tým to už rozbaľujú SEDEM MINUT STRACHU a svôj noise idú až do ťažkých 7 minút. Po nich Slovensko/Česká eskadra CONTROLLED EXISTENCE, ktorá si odskočila z Prahy na svoju každoročnú dovolenku domov a vždy si ju spríjemnia koncertom. Sledujem ich z tretej klemby, takže nevidím toho moc, akurát počujem poriadne basový zvuk. Začína sa už aj zveriť, ale stále to ešte nie je to, čo príde počas vystúpenia Austrálčanov. 
THE KILL zabíjajú

Klemba nedovoľuje vzlietnúť Ikarusovi!
Austrálske trio THE KILL (klasika, jedna gitara, bicie, vokál) spustili taký nájeb, aký som posledne zažil možno počas vystúpenia Dánov Dead Instrument. A tak isto aj obecenstvo zošalelo, pravdaže na čele aj so mnou! Dvíhačky, circle pit (ano čítaš dobre), proste každý zošalel z tej energie. Kapela bola celkom prekvapená z reakcie, lebo ako tvrdili, deň predtým hrali v Poľsku a tam tak maximálne potrepali na nich po songu s búdkou na krku a to bolo všetko. Proste sa spustilo pravé peklo a každý si to užíval. Dvíhačkám som dokonca neušiel ani ja a to sa do mňa pustili dvaja, čo mali o polovicu menej kíl ako ja , hehehe. Šialená dávka energie, ktorá takto v utorok pred polnocou poteší! Trocha sa stálo, lebo gitaristovi praskla jedna struna, ale zachraňujú to Controlled Existence, takže sa po chvíli zverí ďalej.The Kill zakončujú pravdaže svôj set skladbou od Napalm Death, ktorá sa volá pravdaže "the kill". Paráda. Legendy a zvesti o nich neklamali! Boli tvrdý a nekompromisný ako záchodový papier z Jednoty. Smekám klobouk!
FINAL EXIT
Po tomto tornáde to majú Japonci FINAL EXIT celkom ťažké to prekonať, ale myslím si, že o to ani nešlo a ani nikdy nepôjde. Legendárne noise duo spustilo svoje hity a oni fakt zneli ako z nahrávok. Proste basová guľa jak hrom. Mal som pocit, že nejak ale moc sa stálo, čo som si všimol až neskôr že gitarista bol mierne už indisponovaný. Chýry o tom, že Japonci veľa alkoholu neznesú, boli pravdivé. Ocitnúť sa  s týmto hendikepom v krajine kde sa na raňajky pije borovička, je docela slušné peklo. Navyše spomínaný gitarista Hisao (myslím si že sa volá tak) oslavoval v tento deň svojich 40 rokov a tak mu chlapci zo Sedem minut strachu dali upiecť tortu v tvare prekríženej noty, ktorú mu aj uprostred jeho vystúpenia aj spolu s bubeníkom Ryoheiom odovzdali za zborového popevku publika "happy Birthday"! Paráda.
Happy Birthday!!!!
Po tomto ešte chvílu pokračujú, ale už tak že bubeník dvakrát utečie od bicích ale vždy ho donesú späť. Proste chaos, bordel ako sa patrí na takúto akciu! Po ich sete ešte kecám s bubeníkom The kill a bavíme sa o všetko možnom a nemožnom, aj o našom veku (jemu je 42), takže moje obavy že som na to už starý, zažehnám po každom takomto rozhovore. Podčiarknuto a sečteno, parádna akcia cez týždeň, parádne kapely, parádne publikum, parádny priatelia. Pre toto je život paráda!!!!
-Lepra-

Žiadne komentáre: